POTPUNO NEOČEKIVANO: Zvezda dobila SJAJNOG CENTRA!

Autor:

Sport

09.10.2021

07:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović je preuzeo ulogu centra na startu sezone i na oduševljenje navijača, sjajno se snašao!

Republika

Foto: Starsport

Košarkaš Crvene zvezde

Majk Cirbes je van tima zbog pozitivnog testa na koronavirus, a crveno-beli već na startu sezone imaju mnogo pehova.

Međutim, ono što raduje, je to što se Luka Mitrović vratio u punoj formi, i to na pomalo iznenađujućoj poziciji petice.

- Možda nekog iznenađuje moje igranje na poziciji ’pet’, za mene to ništa nije strano. Sezonu u Manresi sam igrao isključivo kao centar, tada sam video u stvari da mi prija takva uloga. Da mogu da pružim dobru igru i pokažem svoje kvalitete. Bilo je momenata i prošle sezone u Budućnosti gde sam igrao na centru. Usled nesrećnih okolnosti i manjka igrača na početku sezone dobio sam više prostora na petici i osećam se komforno. Trudim se da sve svoje prednosti u odnosu na druge istaknem, a nedostatke sakrijem. Zasad sam zadovoljan kako to sve izgleda. Današnja košarka zahteva da u svakom trenutku da pokrivate više pozicija, lakše je i trenerima da prave taktiku i zamisli, menja se malo i način igre. Zasad sve to dobro funkcioniše- rekao je Mitrović za "Mozzartsport".

Republika

Foto: Starsport

Luka Mitrović u dresu Crvene zvezde

On se letos vratio na Mali Kalemegdan, a sada je otkrio da ni sekund nije razmišljao da li će prihvatiti ponudu.

- Izbor da se vratim u Zvezdu bio je poprilično lak, da ne kažem da nije bilo preteranog razmišljanja. Stigao je poziv kluba u kojem sam proživeo najlepše trenutke, kluba koji igra u vrhu evropske košarke godinama. Od operacije 2018. krenuo sam ispočetka, išao korak po korak, uspeo da se vratim na nivo koji zahteva Crvena zvezda. Presrećan sam što sam opet tu, silno sam motivisan da pokažem da zaslužujem ovo i da imam svoje mesto u evroligaškom nivou, da imam svoje mesto u Crvenoj zvezdi.

Mitrović se već na startu sezone nametnuo kao lider, bio je jedan od najboljih pojedinaca u meču sa Makabijem i Budućnosti, iz koje se letos vratio u paketu sa Nikolom Ivanovićem.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading