ON ZNA KAKO SE RUŠI "PONOS IZRAELA": Makabi ne može Radonjiću da oprosti BRUKU IZ TEL AVIVA (VIDEO)

Autor:

Sport

07.10.2021

11:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde večeras nastavljuju svoj evropski put. U Tel Avivu, crveno-beli gostuju "ponosu Izraela" - ekipi Makabija, u okviru drugog kola Evrolige.

Republika

Foto: Starsport

Radonjič zna kako se pobeđuje "ponos Izraela"

Osim povređenih i zaraženih igrača te desetkovanog tima sa Malog Kalemegdana, jedno ide na ruku crveno-belima. To je stručnjak koji ih predvodi, jer ako neko zna kako se "ruši ponos Izraela" , i to u sred Tel Aviva, to je onda Dejan Radonjić

Jedna od najblistavijih evroligaških sezona u istoriji Crvene zvezde, svakako je i ona iz 2017. godine kada je Radonjić takođe bio na klupi crveno-belih.

TROSTRUKI ZNAČAJ ZVEZDINE POBEDE

Dana 19.01 četa Dejana Radonjića pobedila je Makabi u Tel Avivu rezultatom 71:67 (16:17, 17:17, 15:20, 23:13) i na taj način se za korak se približila završnici Evrolige. Predvodnici crveno-belih tada su bili Stefan Jović i Ognjen Kuzmić koji su dotukli petostrukog šampiona

Ponos Izraela je tada ispraćen salvom zvižduka, ne pamti se kada je dvorana u Tel Avivu bila ispražnjena bukvalno u trenu.

Košarkaši Crvene zvezde su zadali Makbiju još teži udarac nego 15. decembra 2016. Tada je u Beogradu počela agonija petostrukog evropskog prvaka (83:58).

Zvezda je, te sezone, za manje od mesec dana napravila niz kojim dugo neki evroligaški klub neće moći da se pohvali. Srušila je četiri evropska prvaka – Real, CSKA, Žalgiris (u gostima) i Makabi, kao i tada aktuelnog vicešampiona Fenerbahče.

Igrači Zvezde su bili strpljivi, nisu gubili glavu u trenucima kada ih šut nije služio, a Makabi stekao maksimalnih devet poena, kao ni u završnici kada su četiri minuta pre kraja bili pet poena u minusu.

U redovima Makabija su se istakli: Gaudlok 19 (četiri „trojke“), Rad 11 (1), Smit 2, Mekel 3 (1), Pnini, Ohajon 7 (1), Vims 12 (1), Lendsberg, Aleksander, i Ajverson sa 13 poena.

U timu Zvezde najistaknutiji su bili: Volters 4, Tompson 10, Dangubić 3 (1), Mitrović 7 (1), Lazić 8 (2), Dobrić, Simonović 6 (2), Dženkins 4, Gudurić 3 (1), Jović 14 (2), Kuzmić 8, Bjelica 4 (1).

Osim nastavka pobedničko niza pobeda u Tel Avivu je bila i 200. trijumf Dejana Radonjića na klupi Zvezde. 

Ovde nije bio kraj Makabijevim mukama. Nakon odlaska Dejana Radonjića sa klupe tima, Zvezda je ponovo srušila Makabi.  

BEOGRAD PROGUTAO "PONOS IZRAELA"

 

U narednom izdanju Evrolige (26.10.2017) ekipa Crvene zvezde ponovo je, doduše, posle velike drame, pobedila tim iz Tel Aviva rezultatom 87:84 u, tada, četvrtom kolu Evrolige.

Crveno-beli su solidno započeli utakmicu i preko Feldina došli do ranog vođstva od 7:3.

Ipak, gosti iz Tel Aviva su ubrzo uzvratili, napravili seriju 7:0 i od sredine druge četvrtine kontrolisali su utakmicu.

Zvezda je odgovorila u drugoj deonici i preko Ročestija smanjila na -1, 36:37.

Međutim u poslednja dva minuta, crveno-beli su popustili pa se na pauzu otišlo sa dvocifrenom prednošću Makabija 49:39.

Crveno-beli su mnogo bolje pristupili meču u nastavku i posle samo nekoliko minuta uspela da uhvati priključak. Igru Zvezde nosili su Ročesti, Feldin i Bjelica koji su pogađali važne šuteve.

U četvrtoj deonici viđena je prava drama, igralo se koš za košem, a najvažniji koš ispostaviće se od Ročestija koji je poentirao na 15 sekundi do kraja meča.

Dešon Tomas je potom promašio za pobedu, a Zvezda je dobro zagradila i odbranila. Lazić je bio fauliran na 0,9 do kraja meča i bilo je jasno da su crveno-beli stigli do važnog trijumfa.

Najefikasniju pobedničkom sastavu bio je Tejlor Ročesti sa 22 poena i pet asistencija, Feldin je ubacio 19 uz osam uspešnih dodavanja, dok je Bjelica imao 16.

Kod gostiju, Tomas je ubacio 28, a Pjer Džekson 14. Džona Bolden i Majkl Rol su ubacili po 11.

Hoće li crveno-beli ponovo uspeti da savladaju moćni Makabi, ostaje nam da vidimo večeras od 20:05. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading