PATRIOTIZAM VIŠE NE POSTOJI: Velika LEGENDA srpske košarke stala u ODBRANU Nikole Jokića!

Autor:

Sport

07.10.2021

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dejan Tomašević, proslavljeni reprezentativac naše zemlje, stao je u odbranu Nikole Jokića.

Republika

Foto: Tanjug

MVP NBA lige Nikola Jokić

As Denvera je letos odlučio da ne zaigra za reprezentaciju Srbije na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju, što je javnost istakla kao glavni razlog poraza "Orlova" od Italije u finalu.

- Ja bih podsetio da je Nikola Jokić proglašen je za MVP-a najbolje košarkaške lige - NBA. I to je možda uspeh ravan osvajanju neke medalje. Skloni smo da neke idole, uzore i pozitivne ličnosti poništimo i obrišemo šta su uradili. Mislim da će u perspektivi uskoro igrati za reprezentaciju, to bi bilo dobro za njega i našu zemlju. Sigurno će ljudi koji se brinu oko toga uraditi sve da već sledećeg leta igra za Srbiju na Evropskom prvenstvu - poručio je nekdašnji reprezentativac Dejan Tomašević u jutarnjem programu "Studija B".

Tomašević razume Nikolin potez, u skladu sa drugačijim okolnostima nego za vreme njegovog igranja u dresu nacionalnog tima.

- Lebron Džejms nije igrao za reprezentaciju SAD jer je snimao film. Ta fraza patriotizam i igranje za zemlju ne postoji više, ne možemo tako da ih privučemo. Za nas je to bio život... I ovi momci koji sada igraju, a imali su rezultate ovih godina, ostaće im to nešto najlepše kad se budu podsećali na profesionalnu karijeru -  dodao je Tomašević.

Republika

Foto: Starsport

Brani Jokića - Dejan Tomašević

- Za razliku od naše reprezentacije, kada smo saznavali da smo na spisku iz novina, mislim da je bitno da se obavljaju razgovori i to je Pešić apostrofirao da će sve obilaziti. Imamo ih dosta, hvala Bogu, i to je jako bitno. Ako budemo očekivali da jedan čovek ima čarobni štapić i sve promeni - to ne može niko na svetu. Potrebno je da se napravi sistem, a za razliku od Igora, koji je bio i trener u Fenerbahčeu, Pešić će imati sve vreme. Sećam se početaka kada je došao, tada je obilazio sve igrače, mene je posećivao u Podgorici i napravio je sjajnu uvertiru i rekao šta očekuje od svakoga od nas. Sama ta pažnja svakome od nas znači, kad ti dođe selektor i popriča sa tobom... Postali smo i prijatelji, to su momenti koji daju stabilnost igraču i sa većom motivacijom dođe na okupljanje - zaključio je Tomašević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading