PEŠIĆ OTKRIO DETALJE PREGOVORA: Javio mi je da na njega MOGU DA RAČUNAM!

Autor:

Sport

02.10.2021

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Svetislav Pešić se podsetio svog prvog mandata na klupi reprezentacije i otkrio kako je pregovarao sa najvećim imenima slavne generacije.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić ponovo na klupi reprezentacije

Gostujući na Radio-televiziji Srbije, Pešić je otkrio kako je posećivao sve reprezentativce ponaosob i ispričao zanimljve detalje pregovora sa Bodirogom i Stojakovićem.

- Malo je sada drugačije zbog korone nego te 2000. godine kad sam posetio svakog igrača, i Peđu i Divca u Sakramentu i Jarića u Bolonji, Gurovića u Trstu, Đorđevića u Realu... Trebalo je da idem u Atinu tada da se vidim sa Željkom, koji je bio trener Panatinaikosa, da čujem njegova iskustva i da nešto iz toga naučim i naravno da uz to posetim Rebraču, Bodirogu, Tomića, Vukčevića, čijeg sina ću takođe pozvati u reprezentaciju- otkrio je Kari Pešić.

Međutim u Atinu nije otišao.

- Tad mi je Bodiroga rekao telefonom: "Ako dolaziš da pričamo da li ću igrati za reprezentaciju, ne moraš da dolaziš, ja sigurno igram". Tada sam rekao sebi u glavi "To je kapiten". Nisam nikoga pitao o toj odluci o kapitenu, jer na kraju krajeva i trener treba nešto da odluči- rekao je Pešić i ispričao anegdotu o njegovoj poruci Peđi Stojakoviću.

Republika

Foto: Starsport

Peđa Stojaković

- Išao sam kod Peđe tamo i tu su bili dostupni razgovori, kao i uvek i malo je to NBA, zauzetost... On je očekivao mnogo više od svega toga, promenio se i način treninga, vođenja i on nije bio najsretniji da čitavo leto bude tu. Onda sam video da će to biti teško, iako je Brka, njegov legendarni ćale i moj veliki prijatelj, kada je čuo da ću ja biti trener rekao da je to najbolje rešenje u Savezu, ali je rekao da mogu da računam 100 odsto da će da igra. Leteo sam iz San Franciska, pa me vozio šofer do tamo, ja sam u kolima napisao pismo Peđi Stojakoviću, svojeručno, i zamolio šofera da preda Peđi. Naravno, to je bilo za njega baš iznenađenje. Leteo sam za Beograd i posle nekoliko dana javio se i rekao 'Kouč, na mene možeš da računaš'- otkrio je Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading