PEŠIĆ SAZNAO SJAJNE VESTI: Srbija u NAJJAČEM SASTAVU u kvalifikacijama!

Autor:

Sport

02.10.2021

08:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije ovih dana dobila je novog selektora, Svetislava Pešića koji je na čelo nacionalnog tima ponovo zaseo nakon 19 godina.

Republika

Foto: Starsport

Košarkaška reprezentacija Srbije

Pred Pešićem je veliki izazov, prvi je da Srbiju kvalifikuje na Svetsko prvenstvo, a priliku za to imaće u novembru mesecu kada "orlove" očekuje prozor kvalifikacija.  

Kao i uvek, postavlja se pitanje hoće li Srbija igrati u najjačem sastavu, što ustvari znači da li će Evroliga i FIBA postići dogovoro oko oslobađana igrača za reprezentative obaveze. 

Kako za sada stvari stoje, dogovor ove dve institucije je blizu. 

Naime, direktor FIBA Kamil Novak, koji gostuje u Sarajevu, otkrio je da bi moglo da dođe do pomirenja.

- Snažno verujem da ćemo u predstojećem periodu pronaći rešenje za, kako bih to nazvao, koegzistenciju. Evroliga je jako takmičenje, sa kvalitetnim timovima i toga smo apsolutno svesni. Ali takođe očekujemo i da nacionalni savezi budu poštovani. Verujemo da ima mesta za sve - rekao je Novak, a prenosi "Dnevni avaz".

Novak je takođe otkrio i da će uskoro biti održan sastanak dve organizacije, a jedno od pitanja će biti i da najbolji košarkaši igraju za reprezentacije.

Tako bi Srbija mogla da bude jača u kvalifikacijama za Mundobasket sa igračima iz Evrolige.

- Želimo da najbolji igrači igraju za evropske reprezentacije. Uskoro bismo ponovo trebali da sednemo i diskutovati na ovu temu. Lično verujem da se sve možemo dogovoriti u interesu zajedničkog napretka - zaključio je Kamil Novak. 

Podsetimo se, pored Srbije se u kvalifikacionoj grupi nalaze i Slovačka, Belgija i Letonija. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading