ZVEZDA I PARTIZAN DOBIJAJU LICENCU? Prvi čovek Evrolige RAZREŠIO SVE DILEME!

Autor:

Sport

02.10.2021

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu je dao direktan odgovor na pitanje: Da li postoji mogućnost da ABA liga dobije višegodišnju licencu u elitnom evropskom takmičenju?

Republika

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Evrolige - Đordi Bertomeu

Đordi Bertomeu je otkrio da se ne planira proširenje Evrolige i da je trenutni format (18 timova) odgovarajući.

- Postojeći broj je klubova je odgovarajući, uzimajući u obzir mnoge okolonosti. Moramo da vodimo računa i o kalendarskim okolnostima, jer s povećanjem učesnika uvećao bi se i broj utakmica, što bi moglo da izazove tenzije kod nekih akcionara. U ovom trenutku treba nam broj klubova koji će zadovoljiti očekivanja. U budućnosti stvari mogu da se promene, ali u predstojećem periodu stvari ostaju kakve su sada- rekao je u razgovoru za Mozzart Sport izvršni direktor Evrolige Đordi Bertomeu.

ABA liga kao jedan od najvažnijih regiona za razvoj košarke nema nijedan klub sa višegodišnjom licencom u Evroligi, dok Nemci imaju dva, Francuzi jedan... 

Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde startovali porazom u Evroligi

- Potpuno ste u pravu, jeste stvar košarke. Da bi bila popularnija moramo da imamo više sredstava, a da bismo ih što više obezbedili, moramo da idemo na veća tržišta, a to su ova koja ste upravo napomenuli – Nemačka i Francuska. Ako hoćemo da razvijamo takmičenje, moramo da idemo ka Centralnoj Evropi i da investiramo u tržišta gde može značajno da se povećava navijačka baza. Tako na primer u Francuskoj ona je veća za 55 odsto ili 48 odsto u Nemačkoj. Ove cifre su zadivljujuće.

Da li je moguće da neko od timova iz ABA lige dobije licencu Evrolige ove ili sledeće godine?

- Poenta je da u vašoj ligi ima mnogo kompetentnih timova. Pored Partizana i Zvezde imate Budućnost, Cedevitu (Olimpiju)... Ako pogledamo Izrael, tamo je Makabi najuspešniji, u Grčkoj su, recimo, dva tima najdominantnija. Ali u ABA ligi imamo različite šampione. Ne smemo da zaboravimo sve te timove. Ako se bude širila Liga i u zavisnosti od smera u kom klubovi (vlasnici Evrolige) žele da idu, onda će verovatno i to pitanje biti na stolu. Ali u ovom momentu ništa od toga- završio je Bertomeu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading