ZA PARTIZAN JE KATASTROFA AKO NE PROĐE U EVROLIGU: Legende crno-belih ocenile snagu novog tima

Autor: Marija Stefanović

Sport

30.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliki neuspeh bi bio za izabranike Željka Obradovića ako ne vrate trofej regionalnog takmičenja u Humsku i uđu u borbu za titulu u Evropi, izjavio je legendarni kapiten crno-belih Goran Grbović za Srpski telegraf.

Republika

Foto: Starsport

Sastav Partizana u aktuelnoj sezoni

Partizan ove sezone ima sve potrebne uslove da bude šampion ABA lige, ali i da uđe u borbu za titulu u Evrokupu. U suprotnom, ako se to ne desi, biće velika katastrofa!

Crno-beli su tokom leta totalno promenili tim, a prvo i najveće iznenađenje je povratak najtrofejnijeg evropskog trenera Željka Obradovića. Nakon dolaska velikog Žoca klub iz Humske je, kao na traci, dovodio skupa pojačanja, tako je crno-beli dres obukao bivši igrač Milana Kevin Panter, zatim nekadašnje krilo Milvokija Rodions Kuruks, kao i američki košarkaš Zak Ledej. Zatim bivši igrač Golden Stejta Alen Smailagić i srpski reprezentativac Aleksa Avramović.

SKINUTI PRITISAK

Zbog veoma kvalitetnog i skupog tima, odnosno zavidnog budžeta, crno-beli se po bukmejkerima smatraju glavnim favoritima za osvajanje ABA lige (1,50) i Evrokupa (3,75) ove sezone. Međutim, bivši igrač kluba iz Humske Danilo Anđušić (30) istakao je u razgovoru za Srpski telegraf da ove prognoze dodatno opterećuju igrače, mada velika očekivanja nisu nerealna.

Republika

Foto: Starsport

Anđušić protiv Partizana u Evrokupu

- Drago mi je da se Žoc vratio u Partizan, ali i u srpsku košarku. Njegovim dolaskom se znalo da će Partizan napadati na svim mogućim frontovima. Glavni su favoriti u svim takmičenjima i zbog toga imaju veliki pritisak na leđima, ali se nadam da će uspeti da se izdignu iz toga. Ove godine ABA liga je veoma jaka i ima dosta talentovanih timova i igrača, zato niko ne sme da pomisli da će slaviti bez velike borbe - objasnio je Anđušić.

Iako su crno-beli pobedom startovali u ABA ligi protiv Zadra, izabranici Željka Obradovića se nisu proslavili na ovom meču. Legenda Partizana Goran Grbović (60) veruje da će, i pored slabijeg starta, srpski tim biti mnogo bolji u nastavku sezone.

Novica: Titula, normalno, ali je rano za priču

Bivši Kapiten Partizana Novica Veličković (35) poručio je za Srpski telegraf da veruje u najviše domete izabranika Željka Obradovića.

- Svi mi želimo da osvoje titulu i to je normalno, ali je još rano pričati o tome. Tek je odigran prvi meč i timu je potrebno vreme da se uklopi i da počne da daje očekivane rezultate - rekao je Veličković.
20:53
 

Republika

Foto: Starsport

Goran Grbović

- Imam dosta zamerki na startu, ali to je i normalno. Partizanu je potrebno vreme da se uigra. Verujem da će sve to biti mnogo bolje u narednim mečevima. Verujem u Obradovića i on veoma dobro zna šta radi. Partizanu je ove godine cilj da se vrati u Evroligu, a sad, da li će to uraditi preko ABA lige ili Evrokupa, videćemo. Za Partizan nije uspeh osvajanje ABA lige, to je za crno-bele samo sredstvo za dolazak u Evroligu. Mislim da crno-beli imaju malo veće ciljeve od toga i da će ih u narednom periodu ispuniti - zaključio je Grbović.

 
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading