SMEH DO SUZA: Pešić napravio ŠOU na konferenciji - je*ote IZUMREĆEMO! (VIDEO)

Autor:

Sport

29.09.2021

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Harizmatični stručnjak Svetislav Pešić je ponovo na čelu košarkaške reprezentacije Srbije, a vreme je da se podsetimo njegovih legendarnih izjava.

Republika

Foto: Starsport

Svetislav Pešić na konferenciji povodom preuzimanja reprezentacije Srbije

Igor Kokoškov nam nije valjao zbog neverovatne smirenosti, čak i u momentima kada naša reprezentacija gubi, ali ovaj selektor nam je ubedljivo i uvek bio po meri.

Čovek koji je činio čuda na klupi Jugoslavije se vratio i na prvoj konferenciji oduševio srpsku naciju. O predstavljanju Pešića više pročitajte OVDE.

Slavne dane naše košarke vezujemo upravo za njegov lik i slobodno možemo reći da je stvorio kult reprezentacije.

Pre dve decenije je u Istanbulu osvojio evropsko zlato, dok je godinu kasnije doneo našoj reprezentaciji titulu šampiona sveta u Indijanapolisu.

Vodio je klubove širom Evrope sa istom borbom i žarom, a mi ćemo se podsetiti nekoliko njegovih legendarnih izjava.

Strepeće od njegovog britkog jezika igrači, protivnici, ali i novinari. Da se podsetimo...

Ekipa Bajerna je gostovala Crvenoj zvezdi u prijateljskoj utakmici na Malom Kalemegdanu kada je Pešić prekinuo obraćanje medijima i pitao ono čuveno "Ima li vode, kokte, koka kole? Je*ote izumrećemo"

 

Poprilično eksplozivne reakcije je Pešić imao u okršajima sa najvećim rivalom Partizanom, a ovo je jedna od onih koji su navijači pregledali nebrojeno puta.

Ni novinari nisu bolje prolazili kada Kari Pešić pobesni, jednom prilikom je predstavnik medija postavio sugestivno pitanje koje mu se nije dopalo, onda je usledio žestok odgovor iskusnog stratega.

Posebnu harizmu Pešićevim izjavama daje način na koji izgovara određene suglasnike, pa da se podsetimo kako je opisao jednu situaciju sa meča Jugoslavija - SAD na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu.

Način na koji Pešić prodrma svoje igrače na tajm-autu je pitanje za psihologiju sporta, ali posle ovog snimka će vam biti jasno zašto je jedan od najboljih trenera u Evropi ikada.

Crvena zvezda je gubila u finišu meča sa Partizanom, a onda je usledila legendarna lekcija.

- Gore glava! Gore glava! Kakav je to način? Oni daju koš, vi skidate gaće! Neću da vidim takvu ekipu!

Pešić debituje već u novembru na klupi "orlova" u okviru kvalifikacija za Svetsko prventvo kada će Srbija 25. novembra dočekati Letoniju, dok će tri dana kasnije gostovati Belgiji.

Mnogi navijači najavljuju novo poglavlje u srpskoj košarci kao "Poslednji Karijev ples", a ima i onih koji već sanjaju Olimpijske igre, jedino takmičenje sa koga se nije vratio sa odličjem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading