VUJOŠEVIĆ IZNENADIO SRBIJU: Brani Kokoškova, a evo šta kaže za Pešića!

Autor: Republika

Sport

28.09.2021

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni trener i nekada selektor SCG Duško Vujošević ističe da je sa Igorom Kokoškovim propuštena velika šansa.

Republika

Foto: Starsport

Duško Vujošević

Kokoškov nije uspeo da sa Srbijom ode na Olimpijske igre uprkos impresivnom košarkaškom znanju i karijeri u NBA ligi. Umesto njega se vraća "stari lisac" Svetislav Pešić, koji je našoj državi doneo posle evropsko i svetsko zlato.

Vujošević navodi da je bilo potrebno više strpljenja prema Kokoškovu:

- Smatram da je kada se priča o saradnji o KSS i Igora Kokoškova obostrano propuštena prilika. On je mogao da bude dugotrajno rešenje na tom mestu. Ima je taj potencijal, pre svega mlad je čovek. Koji ima mnogo iskustva i znanja. Žao mi je što se saradnja završila na takav način. Pešić je veoma dobro rešenje, jer svi smo upoznati da je vrlo teško voditi klub Evrolige i reprezentaciju. Selekcija Srbije treba da ima takvo ime i autoritet - rekao je Vujošević za portal "Bhbasket".

Pešić će voditi Srbiju u kvalifikacijama za Mundobasket, te na Evrobasketu 2022. godine. Sa njim je naša selekcija osvojila poslednja dva zlata – Evrobasket 2001. i Mundobasket 2002.

- Pešić je u toj situaciji, u životnoj dobi, obezbedio je u svakom smislu svoju egzistenciju. Nije neko ko će da trči za prvom ponudom u Evroligi. Pešić, bez obzira na godine jer one nisu mera, poznavajući ga, znam da će sa potpunom energijom posveti radu u Savezu. Neće to biti samo rad na terenu već tokom cele sezone u smislu kontakta sa igračima. Potom organizacije turnira, rada sa mlađim selekcijama. Po svojoj priprodi neko je ko želi da sve to kontroliše. Po mom mišljenju zaista jako dobro rešenje - ističe najtrofejniji trener u istoriji Partizana.

Na Kariju je da vrati Nikolu Jokića:


- Težak posao je pred njim. Prvo treba sa Jokićem napraviti kontakt, on ima želju da igra. Međutim, ne da samo dođe na pripreme i čašćava nas svojim prisustvom, nego da bude deo tima. Vreme je za smenu generacija, tu je odgovornost na Pešiću, on donosi odluke. Želim mu sve najbolje u radu - izjavio je Vujošević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading