VUJOŠEVIĆ IZNENADIO SRBIJU: Brani Kokoškova, a evo šta kaže za Pešića!

Autor: Republika

Sport

28.09.2021

13:48

Proslavljeni trener i nekada selektor SCG Duško Vujošević ističe da je sa Igorom Kokoškovim propuštena velika šansa.

Starsport

Duško Vujošević

Kokoškov nije uspeo da sa Srbijom ode na Olimpijske igre uprkos impresivnom košarkaškom znanju i karijeri u NBA ligi. Umesto njega se vraća "stari lisac" Svetislav Pešić, koji je našoj državi doneo posle evropsko i svetsko zlato.

Vujošević navodi da je bilo potrebno više strpljenja prema Kokoškovu:

- Smatram da je kada se priča o saradnji o KSS i Igora Kokoškova obostrano propuštena prilika. On je mogao da bude dugotrajno rešenje na tom mestu. Ima je taj potencijal, pre svega mlad je čovek. Koji ima mnogo iskustva i znanja. Žao mi je što se saradnja završila na takav način. Pešić je veoma dobro rešenje, jer svi smo upoznati da je vrlo teško voditi klub Evrolige i reprezentaciju. Selekcija Srbije treba da ima takvo ime i autoritet - rekao je Vujošević za portal "Bhbasket".

Pešić će voditi Srbiju u kvalifikacijama za Mundobasket, te na Evrobasketu 2022. godine. Sa njim je naša selekcija osvojila poslednja dva zlata – Evrobasket 2001. i Mundobasket 2002.

- Pešić je u toj situaciji, u životnoj dobi, obezbedio je u svakom smislu svoju egzistenciju. Nije neko ko će da trči za prvom ponudom u Evroligi. Pešić, bez obzira na godine jer one nisu mera, poznavajući ga, znam da će sa potpunom energijom posveti radu u Savezu. Neće to biti samo rad na terenu već tokom cele sezone u smislu kontakta sa igračima. Potom organizacije turnira, rada sa mlađim selekcijama. Po svojoj priprodi neko je ko želi da sve to kontroliše. Po mom mišljenju zaista jako dobro rešenje - ističe najtrofejniji trener u istoriji Partizana.

Na Kariju je da vrati Nikolu Jokića:


- Težak posao je pred njim. Prvo treba sa Jokićem napraviti kontakt, on ima želju da igra. Međutim, ne da samo dođe na pripreme i čašćava nas svojim prisustvom, nego da bude deo tima. Vreme je za smenu generacija, tu je odgovornost na Pešiću, on donosi odluke. Želim mu sve najbolje u radu - izjavio je Vujošević.

Komentari (0)

Loading