DRAMA U DALMACIJI: Partizan se NAMUČIO u Zadru, Obradović ipak debitovao pobedom!

Autor:

Sport

27.09.2021

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana savladali su kao gosti Zadar sa 78:73, u 1. kolu ABA lige.

Foto: Twitter/Printscreen

Detalj sa meča Zadar - Partizan

Na taj način, Željko Obradović je upisao prvi trijumf na zvaničnim mečevima na klupi kluba iz Humske, ali posle velike neizvesnosti u Dalmaciji.

U pobedničkoj ekipi istakli su se Mur i Panter sa po 14 poena, dok su Trifunović i Avramović dodali po 11. Dabl-dabl učinak zabeležio je i Zek Lidej sa po deset koševa i uhvaćenih lopti, dok je Hrvate predvodio Vuković sa 16 poena, a Jordano je ubacio 15, uz pet trojki.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj igri, a i okončana je sa 21:21. U drugoj deonici, crno-beli su pojačali odbranu, primili su tek 13 poena, a na veliki odmor su otišli sa "plus 8".

 

Zadrani se nisu predavali. Hrvatski predstavnik je uspeo da održi korak za favorizovanim rivalom, a u odlučujuću četvrtinu Partizan je ušao sa šest poena viška - 60:54.

Domaćin je nastavio da spušta razliku, a posle koša Trešnjaka bilo je samo 62:61 u korist "parnog valjka". Gosti su nekako držali minimalno vođstvo, a veliki problem Zadar je pravio ofanzivnim skokom. Na četiri minuta pre kraja, Mavra je pogodio za egal (69:69), ali je Dalas Mur odgovorio važnom trojkom, uz zvuk sirene za 72:69.

Veoma važne poene za Partizan postigao je Kevin Panter, ulazom na minut i po do kraja, potom je usledila i dobra odbrana gostujuće ekipe. U pretposlednjem napadu, Mavra je promašio šut za izjednačenje, Trifunović je uhvatio loptu, iznuedio penale, pa je bilo jasno da će bodovi put Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading