DONELI PARTIZANU BROJNE TROFEJE: Boban Petrović igrao za Dudu Ivkovića - Bio je NBA POTENCIJAL!

Autor: Republika

Sport

27.09.2021

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizanova porodica je ostala bez dve velike klupske legende.

Republika

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović/KK Partizan

Preminule legende - Boban Petrović i Duda Ivković

Duda Ivković je u Partizanu postao etablirano ime, a pod njegovom "dirigentskom palicom" je blistao i Boban Petrović.

Rođeni Kruševljanin je sa 22 godine došao u Partizan 1977. godine i nije mu dugo bilo potrebno da postane deo ekipa koje su bile trofejne na domaćoj i evropskoj sceni.

Istovremeno među crno-bele dolazi anonimni Duda Ivković, trener mlađih kategorija Radničkog sa Crvenog krsta. Prvu sezonu proveo je sedeći pored Ranka Žeravice, asistirajući na putu do prve titule u tada evropskom Kupu Radvoja Koraća.

Već naredne Ivković postaje prvi trener i uspeva da odbrani titulu. Ekipa je kompletirala i "tripletu" uz domaće prvenstvo i kup.

Saigrač iz tog sastava i višedecenijski prijatelj Miško Marić se prisetio tog "zlatnog doba":

- Najlepše zajedničke uspomene imamo iz tog doba. Osvojili smo titule 1979. i 1981. godine... Vodili smo velike bitke sa Cibonom. Igrali smo u paru na centarskim pozicijama, bili smo pravi tandem. Najveći protivnik nam je tada bio Krešimir Ćosić, jedan od najboljih igrača na svetu. Zajedno smo protiv njega uspeli da izborimo pobedu. Tu prvu zajedničku titulu osvojili smo sa pokojnim Dudom Ivkovićem na klupi. Nažalost, doživeli smo dva velika gubitka u kratkom vremenskom periodu - izjavio je Marić za "Mozzartsport".

Petrović je na večnoj listi strelaca crno-belih na desetom mestu. Marić je opisao kakve osobine su ga krasile:

- Takvih igrača definitivno više nema. Imao je visok skok-šut, bio je veoma eksplozivan, nepogrešiv, iako je visok 2.05. Bio je izuzetan na šutu, a mogao je i da trči. Pod košem je zakucavao iz piruete. Veoma moderan igrač u to doba. Sada bi bio neprocenjiv, za današnje prilike bi sigurno imao NBA karijeru - rekao je Marić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading