ŠAMPION PREŽIVEO DRAMU: Micić i Petrušev pogurali Efes do pobede nakon produžetaka!

Autor:

Sport

26.09.2021

09:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelni prvak Evrope, ekipa Efesa je tek posle produžetka slavila protiv novajlije u turskom šampionatu ekipe Merkezefendi rezultatom 94:93 (29:18, 17:19, 19:29, 21:20, 8:7).

Republika

Foto: Profimedia

Micić junak utakmice

Junak trijumfa bio je srpski reprezentativac Vasilije Micić, koji je završio meč sa 22 poena, koliko je upisao i Brajan Danston.

Ništa nije na startu ovog meča mirisalo na dramu, naročito ne posle prve četvrtine koju je Efes završio sa 11 koševa prednosti (29:18), dok su u prvoj deonici imali i maksimalnih +16 (24:8).

Ipak, gosti se nisu predavali i nisu odustajali od svoje igre i do odmora su uspeli da smanje zaostatak ispod dvocifrenog minusa.

Tu nisu stali, u trećem kvartalu, koji su rešili u svoju korist sa 19:29 i u poslednju četvrtinu ušli sa pola koša prednosti (65:66).

 

 

Efes je vratio vođstvo na svoju stranu, ali je Adam Smit pogodio tešku trojku sa centralne pozicije i izjednačio na šest sekundi pre zvuka sirene.

Srpski plejmejker je trojkom ponovo doveo u vođstvo svoj tim na tri minuta do kraja, ali već u narednom napadu gosti preko Smita stižu do novog izjednačenja. 

Gostujući igrači su imali 17 sekundi da ostvare pobedu, ali se Efes odbranio, sačuvao minimalnu prednost i upisao pobedu na startu prvenstva.

 

 

Micić je na 22 poena upisao i četiri skoka uz tri assitencije, ali ga nije najbolje služio šut iz igre (4/14 za dva i 2/6 za tri).

Sjajnu partiju pružio je i Filip Petrušev, koji je na debiju u turskom šampionatu pružio maestralnu partiju. Za 14 i po minuta na parketu, ubacio je 13 koševa uz samo jedan promašaj (6/6 za dva i 0/1 za tri).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading