DOLAZAK OBRADOVIĆA DIŽE ABA LIGU: Trener favorita iz senke ODUŠEVLJEN Žocom!

Autor: Republika

Sport

24.09.2021

10:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Igokee Dragan Bajić dao je svoja predviđanja za narednu sezonu.

Republika

Foto: Starsport

Željko Obradović

Sezona 2021/22 ABA lige počinje danas, zanimljivija nego ikad. Prošlogodišnji polufinalista Igokea vrebaće šansu pored Partizana, Crvene zvezde, Budućnosti i Cedevite Olimpije.

Trener Igokee Dragan Bajić prokomentarisao je sastave najuvećih favorita:

- Partizan će sigurno igrati zapaženu ulogu ove sezone, uz Crvenu Zvezdu koja je zadnjih par godina jedan od boljih i kvalitetnijih timova. Osvojili su nekoliko titula u ABA ligi i uz roster kakav imaju, sigurno je da će i ove sezone imati glavnu reč. Tu se ne trebaju zapostaviti ni Budućnost ni Cedevita koji imaju dobre timove i ulažu velika sredstva i traže svoju šansu za najviše plasmane. Svakako, ne treba podceniti ni Megu koja svake godine ima jako talentovan tim i može biti tvrd orah svim ostalim konkurentima. Takođe, Cibona koja je zadržala taj roster mladih i talentovanih igrača od prošle sezone i dodatno se pojačala na određenim pozicijama - kaže Bajić.

Republika

Foto: Starsport

Dragan Bajić

Glavni regionalni događaj je sigurno ponovni dolazak Željka Obradovića:

- Mene kao trenera i kao čoveka raduje povratak Željka Obradovića na ove prostore i što će biti sam učesnik takmičenja u kojem se i ja sa svojom ekipom takmičim. Nikad nisam krio da sam navijao za Partizan i svakako da će mi biti velika čast ako doživim da vodim jednu utakmicu protiv takve trenerske veličine. Mislim da će sam njegov dolazak podići nivo kvaliteta ABA lige za sigurno 30 odsto.

Novi sistem takmičenja donosi šest učesnika plej-ofa, s tim što dva prvoplasirana idu direktno u polufinale:

- Igokea kao klub se kroz skupštinu ABA lige, od starta zalagala da se osam ekipa takmiči kroz taj plej of. Međutim, sigurno treba uzeti u razumevanje i sam gust raspored i gledajući domaća takmičenja, nije bilo mogućnosti da se napravi kalendar za tako nešto. Ipak, napravljen je neki kompromis, pa je uključeno tih šest ekipa u plej of. Sigurno je da će liga biti mnogo interesantnija. Npr. prošle sezone se za plej of borilo pet-šest ekipa dok su ostali igrali potpuno rasterećeno. Mislim da će to ove sezone biti mnogo zanimljivije u svim pravcima do poslednjeg kola - jasan je Bajić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading