ŠTA ĆE REĆI IGRAČI? Obradović povlači RADIKALAN potez na klupi Partizana! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.09.2021

13:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana Željko Obradović, tokom boravka u Hrvatskoj, održao je predavanje na seminaru u Opatiji, a tom prilikom je otkrio šta zahteva od svojih igrača.

Republika

Foto: Starsport

Trener Partizana Željko Obradović držao predavanje na seminaru u Opatiji

Naime, bivši selektor Srbije nikada ne nosi mobilni telefon na trininge, kao ni tokom obroka, pa će istu molbu uputiti i svojim izabranicima.

 Ja nikad ne nosim telefon na trening, doručak, ručak i večeru i to ću da tražim i od svojih igrača. To zahteva koncentraciju, jer kad uđu u autobus kad ih vidim kako listaju telefone znam kakav će trening da mi bude. Desilo se na dan utakmice da sam dao trening šuta, a da se igrač povredio. Bio je par meseci odsutan upravo iz tog razloga jer je došao na trening a da nije razmišljao o bilo čemu – poručio je Obradović na trenerskom seminaru u Opatiji.

Košarkaše razlikuje po tome da li se pridržavaju njegovih saveta, ili ne.

Moje iskustvo govori da kad dođem na trening nekom je potrebno da objasniš jednom , a nekome 100 puta i nema šanse da te razume. I to je tako ceo život. Po tome se i razlikuju igrači. Pravi i veliki igrači  brzo shataju, imaju koncentraciju, a nekome moraš da pričaš ne znam koliko puta, da ponavljaš kao što ja sad trenutno ponavljam, a i ranije sam ponavljao. Stalno misliš sad ćeš da shvate. Pogotovo za one mlađe ima i drugih stvari u životu, knjiga, fakultet, bavi se nečim drugim, nije to za tebe. Ja sam tu direktan. Neki su se ljutili, neki nisu, neki su se zahvaljivali, ali to je tako.  Ja insistiram na koncentraciji.

Trofejni strateg je potom pojasnio.

U Fenerbahčeu sam, poslednje godine kad sam radio, imao 120 opcija napada iz različitih polazaka, a sada sam u Partizanu na petnaestak. To iziskuje strašnu koncentraciju igrača. Sat i 45 minuta sada sam radio 5 na 0. Neki ne mogu da shvate najprostije stvari. I onda dođeš u situaciju da ti koji shvataju postaju nervozni. Ne pričam da zapamti poziciju, to je lakše, nego šta je svrha? - dodao je Željko Obradović.

Obradovićeve reči možete poslušati u videu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading