IMA LI OPRAVDANJA? Duda ovo NIJE ZASLUŽIO, dva VELIKANA nisu došla na Ivkovićevu sahranu!

Autor:

Sport

21.09.2021

13:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U utorak na Novom groblju u Beogradu sahranjen je srpski stručnjak Dušan Ivković, koji je preminuo u 78. godini od posledica herpesa i vode u plućima.

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Dušan Ivković sahranjen u utorak na Novom groblju

U prestonicu Srbije su stigli brojni košarkaški velikani, kako bi se oprostili od proslavljenog stratega, ali među prisutnima nije bilo dva plejmejkera za čiji košarkaški razvoj je Ivković izuzetno zaslužan.

Naravno, radi se o Aleksandru Đorđeviću i Milošu Teodosiću. Sale je najbolje partije pružio u dresu reprezentacije Jugoslavije tokom 90-ih godina prošlog veka, upravo pod Ivkovićevom dirigentskom palicom. Takođe, Đorđević je nasledio Dudu na mestu selektora Srbije, posle Evropskog prvenstva 2013. godine, a u više navrata je isticao kako mu je iskusni strateg puno pomogao na novom poslu, kada je uspeo da vrati "orlove" u vrh evropske i svetske košarke.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Đorđević se od Ivkovića oprosti porukom na Tviteru, ali nije prisustvovao sahrani

Slična je situacija i sa Milošem Teodosićem. Teo je prosto "eksplodirao" na Evrobasketu u Poljskoj, kada je Srbiju predvodio do srebrne medalje, prve nakon legendarnog zlata u Indijanapolisu. Tokom čitavog mandata, Ivković je verovao u plejmejkera Virtusa, kome je uručio "ključeve napada" naše selekcije koju je kao lider prevodio narednih godina.

Republika

Foto: Starsport

Duda ga "lansirao" - Miloš Teodosić

Iako je razumljivo da je pomenuti tandem imao brojne obaveze (Teodosić igrao za Bolonjeze u ponedeljak uveče), Duda je zaslužio da dođu i lično ga isprate na večni počinak. To su uradile i mnoge veličine iz inostranstva, poput Zdovca, Rađe, Itudisa ili Spanulisa, pa je utisak da su slično trebali da postupe i Sale i Teo...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading