ALARM NA MALOM KALEMEGDANU: Radonjić o timu pred start sezone - Veoma je teško, nismo se sastavili na treningu!

Autor:

Sport

19.09.2021

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa beogradske Crvene zvezde priprema se za narednu sezonu u kojoj slede okršaju u ABA ligi i Evroligi.

Republika

Foto: Starsport

Zvezdu očekuju velika iskušenja

Zbog povreda nisu otputovali u Grčku gde je trebalo da odigraju dve prijateljske utakmice, a o dosadašnjem toku priprema je govorio trener Dejan Radonjić.

- Ušli smo u pripreme opterećeni povredama, nismo uspevali da izađemo iz toga, a posle turnira taj problem se povećao. Ipak, radili smo vredno, posvećeno, dobar radni ambijent je bio pisutan. Uspeli smo da uradimo sve što smo planirali. Svakodnevno analiziramo situaciju. Postoji neka neizvesnost koja smeta i nije prijatna, to su stvari na koje treba da reagujemo. Radimo ono što možemo u ovom trenutku. Videćemo kako će izgledati povratak igrača. Sigurno je potrebno vreme da bi oni ušli u normalan trenažni proces - rekao je Radonjić za beogradske medije. 

Ovog leta u Zvezdi su opet dobro poznata imena koja su nekada igrala za crveno-bele.

Samim tim nameće se i pitanje da li će ekipa sa Malog Kalemegdana opet igrati sa ratničkim pristupom i čvrtsom odbranom kao za vreme prvog Radonjićevog mandata.

- Trenutno je veoma teško dati odgovor na to pitanje. Još nismo uspeli da se sastavimo na treningu i da imamo neke provere u kompletnom sastavu kako bi stvari bile jasnije. Pokušali smo kroz mečeve u Minhenu da prođemo kroz neke stvari, da dođemo do nekih analiza, međutim tek će naredni period dati odgovore na neka od tih pitanja. U svakom slučaju, trudimo se da dovedemo ekipu do nekog stepena sa kojim možemo biti zadovoljni. U ovom trenutku izgleda da to neće biti baš brzo. Verujem da, bez obzira na sve, kroz raspored koji je veoma težak u narednom mesecu, možemo doći do nekog stanovišta i neke procene o tome šta se može očekivati od tima.

Foto: Starsport

 

Radonjić je zatim analizirao pojačanja koja su ovog leta stigla u redove crveno-belih.

- Nisu svi u istoj poziciji, imamo igrače koji su od prvog dana u nekom relativno dobrom stanju, bilo je objektivno očekivati da se od njih vidi nešto više u odnosu na ostale koji su posle nekoliko treninga imali proveru u Minhenu - istakao je Radonjić i zatim govorio o ambicijama za narednu sezonu.

- Što se tiče Evrolige, nadam se da ćemo napraviti bolji rezultat nego prošle sezone. Što se tiče ostalih takmičenja, svesni smo da je konkurencija veoma jaka, imamo takmičenje u ABA ligi koje jedno od najačih od osnivanja, ako ne i najjače. To znači da su izazovi još veći. Videćemo koliko ćemo uspeti da ostvarimo naše ambicije, ali moramo da damo sve od sebe kako bismo bili zadovoljni na kraju sezone - zaključio je trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading