ŠTA RADI OVAJ DEČKO? Vasilije Micić OTKRIO zašto je odustao od NBA!

Autor: Republika

Sport

18.09.2021

11:39

Prošlosezonski MVP Evrolige i prvak Evrope sa Efesom, Vasilije Micić je konačno otkrio zašto je rešio da ostane u Turskoj i potpiše novi trogodišnji ugovor.

 

Starsport

Vasilije Micić

Vasilije Micić je bio "već viđen" u NBA ligi posle nestvarne sezone, a sada je srpski reprezentativac ispričao u podkastu za "Basket news" šta je prethodilo odluci da ostane u Evropi.

- Najvažnije mi je bilo da donesem odluku miran. Kada sam prelazio u Tofaš, prvi put sam seo sa porodicom i doneo odluku na osnovu svojih osećanja, jer, na kraju danu, želim da živim sa odlukom koju sam ja doneo, a ne koju mi je neko sugerisao. Slušam ljude, razgovaram, diskutujem, ali želim da znam da je odluka moja. Iako je bilo pitanja zašto idem u Tofaš, nedoumica, iako je sezona bila teška, na kraju sam bio zadovoljan i bilo mi je važno što je to bila moja odluka- rekao je Micić.

Naglasio je Micić da se isto dogodilo i narednog leta, kada je potpisao za Žalgiris kada su mnogi smatrali da se odlučio na pogrešan korak.

- Razgovarajući sa bliskim ljudima shvatio sam da je vreme da odem, iako sam mnogo toga žrtvovao. Nastavio sam da guram sebe, imao neverovatno sezonu i ponovo došao na raskrsnicu – da ostanem u Žalgirisu ili da pređem u Efes, Olimpijakos ili Makabi, koji su takođe bili opcije u tom trenutku. Odlučio sam se za Efes, iako je i ta odluka mnogima delovala nelogično. Ali, odlučio sam se jer sam imao viziju i neku sliku u glavi, iako su tada verovatno mnogi pomislili "Šta priča ovaj dečko".

U naredna dva leta usledili su pozivi najvećih evropskih klubova. Najpre madridskog Reala.

Profimedia

Vasilije Micić u dresu Efesa

Iz istog razloga, posle prve sezone u Efesu, nisam otišao u Real. Želeo sam da sam donesem odluku. Pratio sam svoj osećaj, koji mi je govorio da nije dovoljno da samo jednu sezonu odigram na tom nivou i odem u drugi tim. Želeo sam da ponovim i potvrdim tu sezonu i naredne godine, pa posle toga da izađem na tržište. Prošle sezone sam procenio da još nije vreme za NBA i za menjanje sredine u Evropi, želeo sam još jednu sezonu u Efesu.

Ispostavilo se da su sve Micićeve odluke bile pun pogodak za razvoj njegove karijere, što mu je dalo samopouzdanje da ovog leta donese jednu od najvažnijih.

- Sa svim glasinama koje su kružile oko mene, bio sam svestan da ljudi razmišljaju drugačije. Da je sada pravo vreme, da sam osvojio sve, da sam u najboljim godinama… ali ja nisam mislio tako. U životu se sve dešava prebrzo i uvek sam spreman na sve. Ništa ne shvatam kao garantovano i to je razlog zbog kojeg se osećam smireno. Čak i sada, kada ima tri godine ugovor, kada je sve savršeno, gledam godinu po godinu. Dobra stvar je da imam opciju da izađem iz ugovora, ali ne razmišljam o budućnosti - rekao je Vasa.

Starsport

MVP Evrolige

 

- Ovog leta sam veoma rano primio ponudu CSKA, neočekivano rano, u junu, dok sam bio u reprezentaciji. Bila je sjajna ponuda, bio sam srećan što se interesuju za mene, CSKA je uvek bio, i još je, veliki tim, jedan od najboljih. Ja sam u to vreme razgovarao sa Miškom o NBA i bilo je nekih 90 procenata jasnog ugovora iz NBA, ne 100 odsto zbog nekih detalja… Naravno, nisam očekivao obećane minute, ali neku ulogu u Oklahomi. Kada sam shvatio da nisu još nije sigurna, jer su imali mesec i po do drafta, bilo mi je predugo da čekam, pogotovo jer sam imao ponudu CSKA. Razgovarao sam i sa Efesom, rekao im da imam ozbiljnu ponudu iz Moskve i želeo sam da im dam prednost, da je izjednače ili mi ponude nešto slično. Bio sam srećan jer su razumeli moju želju da ostanem i ponudili su mi uslove koje sam ja želeo. Osetio sam da ne treba da čekam, da je to-to - rekao je srpski as i istakao još jednu važnu stvar prilikom odluke da produži ugovor sa Efesom.

A onda je usledila ključna odluka.

- Igrao sam za nacionalni tim, bio sam veoma umoran sa svim utakmicama i pritiskom koji smo imali da osvojimo kvalifikacioni turnir. Shvatio sam da, čekajući avgust, sa pretpostavkom da ćemo otići na Olimpijske igre, previše rizikujem kao slobodan igrač. Sve zajedno dovelo me je u poziciju da kažem: "Hej, ovo je dovoljno dobro, veoma sam srećan. Uradi to! - rekao je Vasa Micić.

Komentari (0)

Loading