ZAMALO GA NIJE IZBACIO IZ REPREZENTACIJE: Član legendarne generacije OTKRIO kako je Duda Ivković POBESNEO ZBOG PORŠEA!

Autor: Republika

Sport

18.09.2021

10:16

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije, Zoran Sretenović je ispričao anegdotu vezanu za legendarnog Dušana Dudu Ivkovića.

Starsport

Dušan Duda Ivković

Dušan Duda Ivković je preminuo u 78. godini, a njegov trag u srpskoj i evropskoj košarci je nemerljiv.

Oni koji su imali sreću da sarađuju sa njim se sa setom sećaju lekcija koje im je delio.

Zoran Sretenović je bio dvostruki prvak Evrope sa reprezentacijama Jugoslavije, prvo 1991. pred raspad SFRJ, a onda i 1995. u Atini u dresu SRJ.

- Atina je bila nešto posebno, ali ne bih počeo odatle, već od sankcija prema našoj zemlji 1992. godine. Duda je mnogo truda uložio, organizovao turnire po Grčkoj i vukao reprezentaciju samo da bismo bili što uigraniji i da bismo, kada ukinu sankcije, krenuli na to takmičenje. To nam je dosta pomoglo i za Atinu 1995. godine- počeo je Sretenović u izjavi za "Kurir".

On je potom otkrio šta se dešavalo 1991. u Rimu, kada je u Italiji na okupu i dalje bila selekcija stare SFRJ.

arenasport/printskrin

Zoran Sretenović

- Uvek mi je u glavi situacija iz 1991. Bio sam novajlija, a cela situacija pokazuje kakav je Duda bio psiholog. Imali smo dva slobodna dana, a pošto je Dino Rađa tada igrao u Rimu za Virtus, posle večere smo išli kod njega. On je kupio novog "poršea", pa smo otišli da se provozamo, ali nam je u povratku pukla guma, zbog čega smo kasnili u hotel- priseća se Sretenović.

- Tamo nas je na recepciji čekao fizioterapeut reprezentacije i sav uznemiren rekao 'Duda je proveravao i video da vas nema! Poludeo je, iznervirao se.

Bila je to neprospavana noć za Sretenovića.

- Znam da Draženu Petroviću nije dozvoljavao da kasni na pripreme. Šta sam onda ja kao nov mogao da očekujem? Otišao sam u sobu, spakovao stvari i nisam mogao da zaspim celu noć. Ujutru sam bio prvi na recepciji, čekao sam Dudu da se izvinim za sinoć, ali nije hteo ni da me sluša. Kasnije mi je na sastanku rekao da to ne sme da se ponovi- otkrio je Sretenović.

Komentari (0)

Loading