EKSKLUZIVNO! PLAKAO KAO KIŠA: Ataman potpuno SKRHAN zbog Dudine smrti!

Autor:

Sport

18.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi meč u karijeri vodio sam Turk Telekom protiv Ivkovićevog Olimpijakosa, pa sam mu kupio poklon, kaže Ergin za Srpski telegraf.

Foto: Starsport

Trener Efesa Ergin Ataman tokom gostovanja Partizanu

Ime Dušana Ivkovića će večno biti ispisano zlatnim slovima, kako u evropskoj tako i u svetskoj košarci! Legendarni trener koji je u četvrtak ujutru u 78. godini izgubio najvažniji meč i to od posledica vode u plućima i herpesa otišao je na večni počinak.

Dudina smrt je pogodila ceo košarkaški svet, a trener Efesa Ergin Ataman (55) u razgovoru za Srpski telegraf priznao je da nije mogao da zadrži suze kada je čuo ovu tužnu vest. On se u tom trenutku zadesio baš u Beogradu pošto je turski tim u četvrtak uveče igrao protiv Partizana na oproštajnoj utakmici Novice Veličkovića. Posebno je zanimljiv podatak da su se na dan Ivkovićeve smrti sastali klubovi u kojima je on počeo i završio karijeru. Crno-beli su bili prvi tim koji je on vodio u seniorskoj košarci, a Efes poslednji.

PRIJATELJ I UZOR

- Ovo nije samo tužan dan za srpsku košarku već i za svetsku. Ivković je bio veliki trener i veliki čovek, bog košarke. Bio sam šokiran kada sam čuo da je preminuo, nisam mogao da zadržim suze, zaplakao sam. I ne samo ja već i svi iz Efesa. Duda mi je bio prijatelj i uzor, poznajemo se mnogo godina. O takvoj veličini mogu da pričam samo s velikim poštovanjem - istakao je Ataman.

Republika

Foto: Starsport

Odlazak legende - Duda Ivković preminuo u 78. godini života

Tokom dugogodišnje karijere Ivković je osvojio skoro sve što se moglo osvojiti i ostavio je neizbrisiv trag u ovom sportu. S našom reprezentacijom tri puta je bio šampion Evrope i to 1989, 1991. i 1995, a 1990. bio je i prvak sveta. Pored toga, dva puta je osvojio Evroligu s Olimpijakosom 1997. i 2012.

NEOPISIVA ČAST

Zbog svega ovoga Ataman je istakao da mu je bila čast što je tokom karijere imao priliku da se takmiči protiv takvog rivala. Interesantno, turskom strategu je srpska legenda bila prvi protivnik u karijeri i taj dan će večno pamtiti.

- Sećam se da, kad sam preuzeo Turk Telekom 1996, igrali smo protiv Dudinog Olimpijakosa. Meni je bila čast što sam imao priliku da na prvom meču u karijeri igram protiv njega i tada sam mu kupio poklon, koji sam mu dao posle meča. Nakon toga smo postali prijatelji i bio sam mu gost u Grčkoj više puta, to nikada neću zaboraviti - objasnio je Ataman.

Republika

Foto: Starsport

Obradović tokom susreta sa Efesom

Obradović: Ivković jeispraćen dostojanstveno

Trener Partizana Željko Obradović (61) istakao je da mu je drago što su se crno-beli dostojanstveno oprostili od njegovog kuma Dude Ivkovića u Areni.

- Hvala navijačima koji su došli u Arenu i koji su ispratili mog velikog prijatelja i kuma Dudu Ivkovića jer je on to zaslužio. Ova vest me veoma pogodila, ali ne bih želeo da pričam o mom odnosu sa Dudom jer to svi znaju. Biće prilike i u budućnosti jer to je čovek koji je mnogo dao Partizanu - kazao je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading