BIO ŽRTVA NEPRAVDE: Kako su Dudi Ivkoviću PREBILI suprugu u OPŠTEM HAOSU!

Autor: Republika

Sport

16.09.2021

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najsjajnije medalje oko vrata Dude Ivkovića imaju i svoju drugu, ne toliko svetlu, stranu.

Republika

Foto: printscreen

Dušan Duda Ivković

Verovatno najomiljeniji tim u istoriji srpskog sporta, zlatni košarkaši iz Atine 1995,, bili su vođeni Ivkovićem na prvom takmičenju posle ukidanja sankcija i odmah su pokazali svoj kvalitet.

Ipak, na putu do te titule bilo je mnogo problema. Ivković je pričao kako su mu besni Grci pretukli ženu, isfrustrinarni porazom u polufinalu:

- Onda, na nesreću, na tom prvenstvu dva puta dobijemo domaćina. Prvi put u grupi i drugi put u polufinalu. I napravi se onaj haos, kakav je već bio, na terenu. Gde moju suprugu prebiju u gledalištu. Ta neka grčka filozofija i mržnja, to je došlo do toga verovatno podstaknuto samim vrhom grčke košarke, mada posle toga i ambasada Grčke u Beogradu i mnogi građani Grčke su mi poslali hiljade telegrama izvinjenja.

Sa kormila reprezentacije je imao plan da se povuče nakon tog zlata i onog prvog i najvećeg dočeka ispred Skupštine grada.

- Sećam se, tada su me pitali koliki honorar tražim da vodim reprezentaciju. Rekao sam im da se reprezentacija ne takmiči i da ne želim da uzimam nikakav novac. Moje je da treniram reprezentaciju dok ne izađemo na prvo veliko takmičenje, a posle ću se povući. To moje povlačenje bilo je posle 1995.

- Tada sam Željka vrlo teško nagovorio da prihvati taj posao. Posle jedne noći provedene u Atini gde je bila velika grupa ljudi, među kojima Maljković, Šakota, Željko i Duško Bajević, u novinama izađe naša slika sa naslovom “Srpski lobi”, a ja označen kao neki vođa. Posle tog sastanka sam uspeo da Željka privolim da preuzme reprezentaciju. Međutim, tada je Čović tražio da Željko bude trener, a ja da ostanem selektor. Rekao samu mu: “Slušaj u ovom poslu može odgovornost da preuzme samo jedan čovek”. Ipak, prihvatio sam jer mislim da je to bilo najbolje za tim - prisećao se Ivković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading