ZVEZDA DO TROFEJA POSLE NEVIĐENOG PREOKRETA: Bajern vodio ceo meč, Lazić i Mitrović ukrali pobedu usred Minhena!

Autor:

Sport

12.09.2021

18:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde su osvajači "Magenta Sport kupa" pošto su u finalu savladali ekipu Bajerna u Minhenu posle neviđene drame, rezultatom 70:68.

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

Detalj sa meča Crvena zvezda - Bajern Minhen

Zvezda je gubila tokom čitavog meča, Bajern je imao i 15 poena prednosti, da bi crveno-beli nestvarnom serijom srušili favorizovanog protivnika.

Prokret je najavio Lazić sa dve vezane trojke, a Luka Mitrović je u poslednjoj sekundi posle prodora doneo trijumf srpskom timu.

Mučili su se izabranici Dejana Radonjića u napadu na startu meča, dok je kod Bajerna sve funkcionisalo na visokom nivou.

Šutom sa distance je domaća ekipa uspela da odlepi sredinom prve četvrtine, a na kraju prvog perioda je bilo 17:13 za domaće.

Zvezda je jako loše ušla u drugu četvrtinu, nije mogla do koša čak 5 minuta, pa je prednost Bajerna porasla na dvocifrenu, a na poluvreme se otišlo sa 37:24

Republika

Foto: KK Crvena zvezda

 

Nastavili su košarkaši Zvezde sa lošim šutem sa distance, na kraju treće četvrtine statistika je bila neumoljiva i na strani Bajerna, crveno-beli su uspeli da ubace samo dve trojke do pred poslednji period igre. Treća četvrtina je završena sa 40:52, ali osetio se boljitak u igri Zvezde.

Potpuno drugu ekipu smo gledali u poslednjoj četvrtini, konačno su došli na naplatu promašeni šutevi, pa je Branko Lazić sa dve zaredom pogođene trojke doneo pravu dramu u Minhenu.

U ovim trenucima je i odbrana crveno-belih bila na visokom nivou.Laziću se pridružio Holins koji pogađa još jednu trojku, a Luka Mitrović donosi svom timu prvu prednost na meču na nešto više od minut do kraja meča.

Nikola Ivanović je sa dva bacanja doneo Zvezdi +4 na minut i tri sekunde do kraja, pa Hiliard na 40 sekundi do kraja vraća Bajern na -2.

Na tri sekunde do kraja, Rubit pogađa za izjednačenje, a onda hladan tuš za domaće.

Luka Mitrović se lagano prošetao kroz reket i pogodio za pobedu uz zvuk sirene! Zaista sjajan turnir za crveno-bele koji su pethodno ubedljivo slavili protiv Panatinaikosa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading