SVE JE SPREMNO ZA ŠOU U ISTANBULU: Partizan konačno KOMPLETAN!

Autor:

Sport

11.09.2021

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon završenih obaveza na pripremnom turniru u Opatiji, beogradski Partizan dodaje gas kako bi što spremniji dočekao početak sezone i gostovanje Zadru 27. septembra kojim se zatvara prvo kolo ABA lige.

Republika

Foto: YoutubePrintscreen/BC Partizan TV

Obradović računa na sve

Parni valjak je otputovao u Istanbul, na mesto najvećeg klupskog uspeha kako bi odigrao dve jake provere pre završnice u kojoj slede turnir u Atini i meč protiv Anadolu Efesa na oproštaju kapitena Novice Veličkovića.

Partizan danas od 16 časova očekuje duel protiv aktuelnog osvajača Evrokupa - Monaka.

Ono što je dobra vest za izabranike Željka Obradovića je ta što je konačno u punom sastavu.

Naime, put Istanbula krenuli su svi igrači na koje Obradović računa za predstojeću sezonu, uključujući i najboljeg igrača Kevina Pantere koji je propustio mečeve u Opatiji zbog povrede ramena.

Prošlosezonski košarkaš milanske Olimpije trenirao je poslednjih dana sa ekipom, što daje dozu optimizma da će protiv Monaka, a onda Fenerbahčea ili Uniksa zavisno od rezultata u nedelju, dobiti svoju porciju minuta.

Uz Pantera put Istanbula krenuli su kapiten Rade Zagorac, zatim Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović, Aleksa Avramović, Zek Ledej, Dalas Mur, Rodion Kuruc, Aleksa Stepanović, Dušan Miletić, Balša Koprivica, Jam Madar, Alen Smailagić, Đorđije Jovanović i Gregor Glas koji i dalje radi sa ekipom. Očekuje se da u ekipi budu svi, a uz Pantera se traže još Rodion Kuruc i Zek Ledej.

Letonski reprezentativac i pojačanje iz NBA lige Rodion Kuruc ima velika očekivanja od turnira u Istanbulu.

- Ovo je najviši nivo, igraćemo protiv dobrih timova, biće to veliki izazov za nas. Radujemo se tome. Monako je odličan tim. Kao pšto su sjajni timovi i Fenerbahče i Uniks, ko god da nam bude sledeći rival. Biće vrlo uzbudljiv turnir za nas. Možemo da igramo s Monakom. Iako su osvajači Evrokupa, mislim da smo mi bolji. Mladi smo , ali bolji i očekujem najbolje od nas. VEoma sam uzbuđen i radujem se toj utakmici - istakao je Kuruc za Sportski žurnal.

Posle Istanbula Partizan će prvo da priredi oproštajnu utakmicu dugogodišnjem kapitenu i klupskoj legendi Novici Veličkoviću protiv Efesa 16. septembra, a potom slede kontrole u Atini protiv Panatinaikosa 18. septembra i duel sa Efesom ili Ulmom dan kasnije. Makabi Tel Aviv je od tog turnira odustao pre dva dana.

PRIPREMNI TURNIR U ISTANBULU

Subota:

16.00 Partizan - Monako 

19.00: Fenerbahče - Uniks 

Nedelja:

16.00: Utakmica za treće mesto

19.00: Finale

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading