BEZ DLAKE NA JEZIKU: Željka pitali o Duletu, on odgovorio kao iz TOPA!

Autor:

Sport

25.08.2021

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi trener Partizana Željko Obradović govorio je o svom povratku u redove crno-belih, ali i o drugim stvarima.

Republika

Foto: YoutubePrintscreen

Željko Obradović

Željko Obradović se u razgovoru za Bhbasket dotakao mnogih tema, a priču je krenuo od Partizanovih priprema na Zlatiboru.

Na Zaltiboru smo nekih sedam dana i ostaćemo do kraj sedmice. Imamo nekoliko igrača juniora, zatim prvotimaca od prošle sezone i igrači koji su potpisali ove godine. Ide uobičajenim ritmom, u hodu se prilagođavamo - rekao je trener Partizana.

Kada mu je bilo teže da donese odluku da sedne na klupu Partizana, sada ili pre 30 godina?

- Različte su stvari bile jer sam 1991. godine preko noći sam postao trener. Seo sam, razmislio i zaključio da nema bolje motivacije od toga da se vratim u klubu koji najviše volim. Bio je red da se vratim i napravim nešto u Partizanu koji mi je toliko dao.

Obradović otkriva šta je osim ljubavi presudilo da se vrati u svoj Partizan.

Prvo i osnovno emocija koju imam prema Partizanu. Živim 28 godina van zemlje i to je doprinelo tome. Da shvatim da se malo vratim kući i budem okružen dragim ljudima i kliknulo je nešto u meni. Sigurno najpresudija je ta ljubav koju imam prema Partizanu.

Govorio je i o Dušku Vujoševiću. Najtrofejniji Partizanov trener je izrazio zadovoljstvo povratkom ŽOC-a, ali je priznao da ga je taj potez i iznenadio.

Dule je onaj ko mogo voli Partizan. Bio mi je i trener, a postali smo kasnije i kolege. Uvek kada se vidimo pričamo o Partizanu. Ne vidim rizik kada radite iz ljubavi i sa čvrstom željom. Rizik je kada neko pomisli da ekipa i ja nismo u stanju da damo maksimum. Na tome ću uvek insistirati. Ne vidim ništa riskantno u tom potezu. Ne gledam u prošlost i ovo neki novi početak za mene.

Za kraj poređenje Balše Koprivice i Željka Rebrače.

Nema razloga da bude Rebrača. On je shvatio da njegov izbor na draftu nije ono što njega zadovoljava i da ima uslove u Partizanu da napreduje u karijeri. Momak koji ima 21 godinu kada razgovarate s njim deluje mnogo zrelije. Imaće adekvatan tretman pored kolektivnog, imaće individualne treninge što je za mlade igrače najvažnije. Niko nije postao igrač trenirajući samo s ekipom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading