JOKIĆU STIGLO OGROMNO POJAČANJE: Rekorder NBA lige i Džordanov saigrač stigao među Nagetse (VIDEO)

Autor:

Sport

24.08.2021

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji američki košarkaš Popaj Džons vraća u se u Denver nakon dve decenije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Popaj će u mnogome uticati na igru Denvera

Bivši krilni centar koji je 1992. godine na draftu izabran kao 41. pik stiže u stručni štab ekipe iz Kolorada za koju je nastupao u sezoni 1999/2000. Njegova funkcija biće pomoćni trener, odnosno asistent Majku Melounu. 

Popaj je u trenerske vode uplovio 2010. godine, a radio je u Njujorku, Indijani i Filadelfiji kao asistent, a sada će se oprobati i u timu gde je imao bogatu igračku karijeru.

Džons je bio igrač kog su karakterisali skokovi, pre svega ofanzivni pa će pokušati da to iskustvo prenese na Jokića i saigrače.

On je u svojoj dugoj karijeri nastušao za veliki broj timova, ali se najviše pamti upravo period nakon Denvera kada je potpisao za Vašington Vizardse i tu proveo jednu sezonu u timu sa Majklom Džordanom. 

Takođe je i rekorder po broju uhvaćenih ofanzivnih skokova, a 10. marta 1994. godine je uhvatio čak 12 lopti u napadu.

On je tokom pauze u sezoni 2018. godine došao u Srbiju gde je bio deo kampa "Košarka bez granica". Tu su bile i mnoge NBA zvezde poput Jokića, Bogdana Bogdanovića, Gerija Herisa i Nikole Vučevića, a Džons je nakon kampa otišao pravo u Sombor gde je bio gost porodice Jokić.   

- Posle kampa otišao sam sa njegovom porodicom na ručak, sa njegovim ocem i braćom. Tada sam ga upoznao i video da je sjajan momak. Radili smo sa klincima u njegovom gradu, tako da je bilo sjajno - otkrio je tada Džons. 

"Popaj" mu je nadimak koji je dobio po liku iz crtanog filma, a zapravo se zove Ronald Džerom Džons. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading