ŽREB ZA KVALIFIKACIJE ZA MONDOBASKET: Ko su rivali Srbije? Ko menja Kokoškova?

Autor:

Sport

19.08.2021

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije će 31. avgusta saznati rivale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje će se održati 2023. godine u Indoneziji, Japanu i Filipinima.

Republika

Foto: Starsport

Reprezentativci Srbije čekaju i novog selektora

Treba napmenuti i da su kompletirane pretkvalifikacije, u kojima su prolaz u narednu fazu izborili Crna Gora, Makedonija, Slovačka, Island, Belorusija, Letonija, Portugalija i Švedska.

Tih osam reprezentacija pridružiće se ostalim selekcijama koje su izborile plasman na Evrobasket 2022, i time zaslužile direktno mesto u kvalifikacijama za prvenstvo sveta, a to su:

Srbija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Nemačka, Velika Britanija, Grčka, Mađarska, Izrael, Italija, Litvanija, Poljska, Holandija, Rusija, Slovenija, Španija, Turska i Ukrajina.

Naša reprezentacija nalazi se u prvom šeširu, zajedno sa Španijom, Francuskom i Slovenijom.

Žreb je na programu 31. avgusta tačno u podne, a najboljih dvanaest timove plasiraće se za Mundobasket koji će se održati u Aziji.

To je prvi put da se svetsko prvenstvo u košarci održava u više od jedne zemlje.

Što se tiče mesta selektora, formalno Igor Kokoškov je i dalje na toj poziciji, ali nema dileme da će Košarkaški savez Srbije morati da pronađe zamenu.

Foto: Starsport

Igor Kokoškov

Podsetimo se, Kokoškov se vratio u NBA i pridružio se Dalasu, tako da su šanse minimalne da i dalje bude selektor ako se u obzir uzme i krah u kvalifikacijama za odlazak na Olimpijske igre. 

Kao kandidati za novog selektora reprezentacije Srbije pominjao se Saša Obradović, ali i legendarni Svetislav Pešić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading