DONČIĆA NIKO NIKAD OVAKO NIJE ISPROZIVAO: Amerikanac PONIZIO Luku!

Autor:

Sport

10.08.2021

16:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Dončić ima fantastičnu sezonu u NBA ligi iza sebe, kao i sve veći broj poštovalaca njegove igre. Ipak, nisu svi veliki fanovi slovenačkog reprezentativca.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Luka Dončić

Dončić je u utorak potpisao petogodišnji ugovor vredan 207.000.000 dolara.

Takvom razvoju situacije usprotivio se poznati američki novinar Skip Bejlis. On je u svojoj emisiji imao burnu reakciju kada je čuo da Dončića nazivaju novim Leri Birdom.

Leri Bird? Ne znam da li se sećate njega. Ako ga poštujete ne biste ga uopšte uvodili u ovaj razgovor. On nije 'Bejbi Bird', već u najboljem slučaju 'možda' Bird. On ne zna da šutira trojke i slobodna bacanja. 33 odsto u karijeri šutira trojke. Da li je to Leri Bird? - zapitao je Bejlis.

Posebno je kritikovao Dončićev šut, za koji smatra da nije dovoljno dobar.

74 odsto šutira bacanja u karijeri. To je strahovito loše. To je katastrofa za igrača ovakvog kalibra. A u plej-ofu postaje sve lošije i lošije. Gledao sam kako ovaj igrač promašuje sve iz slobodnih bacanja. Da li ste videli da je Leri Bird nekad promašio sve sa penala? Mogu da se kladim u svu ušteđevinu koju imam da nikad u karijeri nije promašio ceo obruč iz slobodnih bacanja, a Luka je to radio u plej-ofu. Redovno promašuje ceo obruč i kada šutira trojke.

Bejlis je kritikovao i Lukine partije u plej-ofu u prethodne dve sezone. Oba puta Maveriksi su eliminisani od strane LA Klipersa.

- Svi su govorili da je Porzingis bio povređen prošle godine kada je izgubio u plej-ofu, a sada je zdravi Porzingis, koji je u toku ligaške sezone šutirao po 16 šuteva, šutirao samo po 10 puta. Skrajnuo ga je, a sada je on bio 'razlog' što su izgubili. Dalje, Luka Dončić je imao 2-0 vođstvo i dve utakmice u Dalasu, gde su bile pune tribine, bez restrikcija, maski... I imao je 19 poena prednosti u trećoj. Dajte Leriju Birdu 2-0 u seriji, 19 razlike prednosti u trećoj utakmici i četvrtu utakmicu kod kuće. On bi vas sahranio u toj situaciji. Ako pogledamo četvrte četvrtine u svih sedam utakmica protiv Klipersa, Dončić je šutirao iz igre 35 odsto. To nije baš kao Leri Bird. Kada je šutirao trojke bio je 5/18, a sa linije penala bio je 5/10. Šutirao je samo 10 slobodnih bacanja u sedam utakmica, što govori da je malo kao Lebron, jer se plaši da stane tamo i da promaši sve.

Na kraju je zaključio:

- Svaka mu čast za ugovor, postaće glavno lice NBA lige i sve mi je to jasno. Želim mu da zaradi sav novac koji će da zaradi, ali nemojte da mi pričate da je Leri Bird i da će da opravda toliki novac. Ovo što pokazuje nije takva dominacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading