ISPOVEST DONČIĆEVOG DEDE SA KOSOVA: Kad Luka ovde baci loptu u koš, MOGU DA UMREM!

Autor: Republika

Sport

01.08.2021

08:52

Jedan od najboljih evropskih košarkaša Luka Dončić vuče korene sa Kosova i Metohija, ali je slovenačkom reprezentativcu zabranjeno da poseti rođake koji i dalje žive tamo.

fiba.com

Luka Dončić

Stojan Dončić (65) je brat Lukinog dede i živi u selu Biča koje se nalazi u Drenici, između opština Кlina i Srbica. Njegov rođeni brat Srbobran je sa suprugom početkom osamdesetih otišao u Sloveniju gde je dobio sina Sašu, a zatim i unuka Luku.

- Svi gledamo Luku bez obzira gde igra, on je naša krv. Puno mi je srce. Često puta kako ja, tako i ostali članovi porodice zaplačemo. Vrlo sam ponosan, a zahvaljujući Luki, jako smo popularni. Gde god da se pojavimo, pitaju šta nam je Dončić. Ipak, moram reći da smo mi vrlo skromni, pa se Lukom i ne hvalimo. Čujemo se povremeno, vrlo je zauzet. Dosta Albanaca pita da li sam Lukin rođak. Mada, ponekad izbegavam da kažem da sam mu deda-stric, nije sigurno. Najčešće me pitaju da li bi nekad igrao za tzv. Kosovo. Možda nekad, kada bi tzv. Kosovo postalo Amerika. Nije igrao za Srbiju, što bi igrao za tzv. Kosovo.  Neće da igra nikad! Luka želi da dođe, ali njegov klub mu brani, jer smatra da nije bezbedno. Dočekaću da Luka dođe i baci ovu loptu u koš, pre toga neću umreti, dok ne vidim kako oni bacaju loptu- rekao je Stojan “RTV KiM”.

Komentari (3)

Loading
terza1.

01.08.2021 23:33

Kada bismo svi vaspitali unuke da igraju za druge države, ko bi onda igrao za Srbiju?

Nes

03.08.2021 19:05

@terza1. - Puno njih...jel Srbija je matična država skoro svim ljudima biveJugoslavije. To što su to sada sve zasebni narodi,to je druga stvar.

Selecom

02.08.2021 14:43

Šta deda da ti radim ipak je on Slovenac, a ti ko deda ,normalno je,navijaj.