Partizanova minus faza bez kraja: RITAS LAGANO SRUŠIO CRNO-BELE!

Sport

05.12.2017

18:41 >> 18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana doživeli su poraz 93:75 u sedmom kolu Evrokupa na gostovanju Lijetvos Ritasu i tako tri kola pre kraja grupnog dela takmičenja ostao bez šansi za plasman u narednu fazu. Dalekometna paljba Litvanaca i veliki broj prodatih lopti učenika Mute Nikolića doprineli su porazu crno-belih na ovom neugodnom gostovanju.

RepublikaFoto: twitter.com/KK Partizan
Mladi Tanasković bio jedna od retkih svetlih tačaka u Partizanu

Imao je Partizan konce igre u svojim rukama samo u jednoj i po četvrtini, kada su držali priključak za domaćinom i igrom u napadu nagoveštavali da mogu da se suprotstave Ritasu i njegovim raspoloženim bekovima Petersonom i Baronom.

Međutim, nekoliko kardinalnih defanzivnih propusta i ishitrenih napada odveli su Lijetvos do prednosti od 11 poena na veliki odmor (57:46), a crno-beli su, čini se već tada, završili utakmicu u Viljnusu.

Imali su crno-beli nekoliko lucidnih momenata u trećoj deonici, prišli su u 25. minutu i na -3 (58:55), ali od toga trenutka sve što su Miler i drugovi skupljali, prosulo se i otišlo u nepovrat. 

Ritas je napravio veliku seriju i pred poslednju deonicu stigao do 13 poena prednosti. U poslednjoj deonici Partizan je delovao kao rasturena banda, bez organizovanog napada, a još manje odbrane, a svaki koš koji su Beograđani postigli bio je plod individualne igre, pre nego kolektiva.

Lijetvos je na kraju lagano stigao do pobede od 93:75, a nakon ovog poraza crno-beli su na poslednjem mestu u grupi sa skorom 1-6. Miler je postigao 20 poena, pratio ga je Đoko Šalić sa 15, dok je mladi Tanasković bio sasvim solidan sa 11 postignutih koševa. Treba naglasiti da na ovom susretu u sastavu nije bio Vilijams-Gos zbog povrede.

Crno-beli za sedam dana pred svojim navijačima dočekuju španski Bilbao, protiv kojeg su zabeležili jedini trijumf u dosadašnjem toku takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading