FILMSKA PRIČA: Nekada bio ZVEZDINA želja, a sada igra sa NBA LEGENDAMA!

Autor: Republika

Sport

21.07.2021

19:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Od života i karijere Ajzee Ostina može da se napravi bestseler.

RepublikaFoto: Starsport
Duel Ajzee Ostina i Luke Mitrovića

Centar od 217cm nije ispunio sav potencijal usled Marfan sindroma, vrlo teškog oštećenja vida koji ga je udaljio od ostvarenja sna - igranja u NBA ligi.

Bivši igrač Bejlor univerziteta je na ceremoniji drafta 2014. simbolično odabran od strane NBA lige, znak pažnje koji je pokazao koliko je život nepravedan, ali da postoje ljudi koji će vas podržati u teškim momentima. Ostin je izašao na binu i rukovao se sa komesarom Adamom Silverom, momenat za topljenje srca svakog gledaoca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ajzea Ostin je zbog problema sa vidom nosio zaštitne naočare

Sledile su dve godine pauze, prevremene penzije i taman kada se mislilo da je karijeri kraj, dolazi poziv FMP-a! Ajzea dolazi u Srbiju, u filijalu Crvene zvezde kako bi se uspešno vratio svojoj najvećoj ljubavi.

Crvena zvezda je imala ozbiljne planove sa Ostinom, centar je bio na pragu ekipe sa Malog Kalemegdana, za koju je i sam isticao da je njegova želja:

- Nije na meni odluka da li ću sledeće sezone igrati u Crvenoj zvezdi, to je nešto o čemu odlučuje predsednik kluba Nebojša Čović. Ja sam im pre svega zahvalan na svemu što su uradili za mene i pružili mi priliku da potpišem svoj prvi profesionalni ugovor. Na meni je da dam sve od sebe, da radim svakog dana, predano – iz srca. A, ako je Crvena zvezda u mojoj budućnosti... I njima ću pružiti isto - govorio je Ostin u martu 2017. godine.

- Zaista imaju odličan tim, i to je upravo ono što ih čini toliko sjajnim – timska igra. Ne vidim nijednog pojedinca koji iskače, barem i povremeno, nemaju ’superstara’, da se tako izrazim. Kompatabilni su jedni s drugima, igraju dugo zajedno i to je glavni razlog zašto su uspešni. Generalno govoreći, ne samo u vezi sa Zvezdom, definitivno mogu da vidim sebe kao deo takvog košarkaškog sistema. Plejevi i bekovi igraju veoma dobar pik-en-rol, lopta se konstatno kreće sa jedne na drugu stranu terena, s čime se mi u FMP mučimo s vremena na vreme. Verujem da bih u Zvezidnom sistemu mogao da pružam još bolje partije, imao bi više solucija, više prostora za prodor... - bio je jasan je Ostin.

Za "pantere" je upisivao preko devet poena i nešto više od tri skoka u ABA ligi. 

Adaptacija na Evropu nije uspela, lagana kineska liga je odlično legla momku u potrazi za spasom karijere. Iskoristio je igru pod obručima da proputuje svet - od Dalekog istoka, preko Libana, Porto Rika, Meksika i Dubaija.

Ajzea trenutno igra u veteranskoj "BIG 3" ligi, letnjem takmičenju čiji je idejni tvorac reper Ajs Kjub. Za neupućene radi se o basketu tri na tri bivših NBA igrača, među kojima su mnogo dobrodržeće zvezde. Imena poput Džoa Džonsona, Leandra Barbose, Nejta Robinsona, Džoša Smita, Ala Džefersona, Džejsona Ričardsona, Rašarda Luisa, Glena Dejvisa pune hale širom SAD i bore se za trofej. Tu su i poznata imena iz ABA lige  - Kvinsi Miler i Erl Klark.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BIG3 (@thebig3)

Prvi pik "BIG 3" drafta bio je upravo AJzea Ostin, odabran od strane ekipe "Enemis" (Neprijatelji), deli dres sa Nikom Jangom, Ilajdžom Stjuartom, Perijem Džoson i Džordanom Hilom, dok mu je trener Gilbert Arenas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @isaiahaustin

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading