(VIDEO) JA SAM JE*ENI ŠAMPION: Adetokumbo je ostao sa Baksima samo iz JEDNOG RAZLOGA!

Autor: Republika

Sport

21.07.2021

09:39

Janis Adetokumbo je konačno podigao šampionski pehar sa Baksima, iako su mnogi videli sjajnog Grka u nekom "većem" timu sa kojim bi lakše stigao do NBA titule!

Tanjug/AP
Janis Adetokumbo

Janis je dominirao u šestom meču sa 50 poena, i u pravom momentu počeo da pogađa sa linije slobodnih bacanja zbog kojih je često bio na "stubu srama".

- Ljudi su mi govorili da ne znam da pogodim slobodna bacanja, a ja sam ih večeras pogađao. I ja sam je*eni šampion!- rekao je Adetokumbo.

Pre malo više od pola godine bila je neizvesna sudbina Adetokumba u Milvokiju, ali je on ostao veran Baksima i produžio ugovor.

- Hvala Milvokiju što je verovao u mene. Mojim saigračima koji su igrači snažno svaku utakmicu. Želeo sam da uradim ovo u ovom gradu, sa ovim momcima. Srećan sam što sam uspeo u tome.

Posle prošle sezone se spekulisalo da će otići u neki "veći" tim poput Lejkersa ili Voriorsa.

- Nisam hteo da odem. Bilo je posla koji je trebalo da se završi. U 'mehuru' prošle godine nije bilo pravde, iako dajem veliko poštovanje Majamiju koji nas je izbacio. Ali, ovo je moj grad, grad koji je verovao u mene i u sve nas i drago mi je što smo uspeli. Mogao sam da odem u supertim, da odradim svoj deo i postanem šampion. Ali ja sam izabrao teži put.

On je u Bakse stigao 2013. kao 15. pik na draftu, a te godine je u svoju drugu NBA sezonu ulazio Kris Midlton, koga je Milvoki doveo u trejdu iz Detroita.

Prošle sezone Kostas Adetokumbo je postao šampion sa Los Anđeles Lejkersima, a sada sva tri brata Adetokumbo (član Baksa je i Tanasis).

- Mnogi su me zezali prošle godine kad je Kostas osvojio titulu i bilo je malo čudno za ručkom jer je imao prsten pre mene, ali sada ga imamo svi i srećan sam- rekao je Janis.

 

 

Komentari (0)

Loading