GROBARI U SUZAMA: Trofejni košarkaš Partizana otišao u penziju!

Autor:

Sport

15.07.2021

15:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milenko Tepić je završio svoju profesionalnu košarkašku karijeru.

RepublikaFoto: Starsport
Grobari

Košarkaš Mege odlučio je da okači patike o klin, a ostaće u klubu kao tim menadžer.

- Samu odluku da završim igračku karijeru nisam doneo lako, ali sa druge strane, kada mi je uprava Mege ponudila ostanem u klubu na poziciji Tim menadžera, brzo smo stigli do dogovora. U Megi sam godinu dana, ali za to vreme sam samo potvrdio mišljenje koje sam imao i ranije, da se radi o izuzetno organizovanom klubu u kome postoji sistem i gde su svi zaista 24 sata posvećeni igračima i njihovom napretku. Verujem da mi neće biti puno potrebno da se naviknem na novu ulogu pošto sam već upoznat sa sistemom funkcionisanja kluba, uslovima, kao i da sam sa većinom igrača već imao priliku da igram i treniram. Željno iščekujem početak novog poglavlja za mene - konstatovao je Tepić.

Tepić je najbolje partije pružao u dresu voljenog Partizana, u kojem je nastupao u dva navrata. Pored crno-belih nastupao je još i za Vojvodinu, Panatinaikos, Sevilju, Lijetuvus Ritas, PAOK (takođe u dva navrata), Orlandinu, Brindizi, Varaze i Iraklis.

RepublikaFoto: Starsport
Milenko Tepić i Branko Lazić

Sa Panatinaikosom je osvojio Evroligu 2011. godine uz dve titule u Grčkoj dok je sa Partizanom osvojio devet trofeja (tri ABA lige, četiri Superlige i dva Kupa Radivoja Koraća). Tepić je osvojio i četiri zlata na Evropskim prvenstvima u mlađim nacionalnim selekcijama a sa prvim timom Srbije je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2009. godine u Poljskoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading