TRESE SE OD MERKURA DO NEPTUNA: Partizan pravi POSAO veka!

Autor:

Sport

10.07.2021

16:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan je tokom ovog leta doveo već četiri velika pojačanja, a uskoro bi mogla da odjekne još jedna bomba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ed Dejvis u duelu sa Nikolom Jokićem

Partizan je zainteresovan za prekaljenog igrača iz NBA lige, Eda Dejvisa, preneo je poznati novinar Oracio Kauči. Ukoliko se ovo ispostavi kao tačno, crno-beli će dovesti jedno od najzvučnijih pojačanja u istoriji.

Dejvis igra na pozicijama krinog centra i centra, visok je 206 centimetara i ima 32 godine. Na draftu 2010. godine bio je visoko rangiran i izabran je sa 13. pozicije. Godinu dana pre toga je osvojio NCAA titulu sa Severnom Karolinom.

- Partizan je pokazao interesovanje za slobodnog agenta iz NBA lige Eda Dejvisa - otkrio je Kauči.

Dejvis je prve tri sezone u NBA ligi proveo u redovima Toronta gde je igrao sa legendarnim Predragom Stojakovićem.

Usledio je prelazak u Memfis, a potom i u Los Anđeles Lejkerse, gde je imao čast da igra sa legendarnim Kobijem Brajantom. Posle Stejpls centra potpisao je trogodišnji ugovor sa Portlandom vredan 20.000.000 dolara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

U redovima Trejlblejzersa pružao je neke neverovatne partije, ali je u martu 2017. godine doživeo tešku povredu koja ga je sprečila da dostigne svoj puni potencijal. Morao je na operaciju, a kasnije je igrao i za Bruklin, Jutu i Minesotu, ali problemi sa povredama su ga sprečili da pruži još bolje partije.

Odigrao je ukupno 691 meč u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu i prosečno je beležio 6,2 poena i 6,6 skokova po meču. Ima iskustvo igranja i u plej-ofu gde je skupio 33 meča uz prosek od 3,2 poena i 4.6 uhvaćenih lopti. Prošle sezone je nastupao za Minesotu i ukupno odigrao 23 meča, a sedam puta je bio starter.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading