KOKOŠKA I SAŠA MORAJU DA LETE: Legendarni košarkaš OPLEO posle neuspešnih kvalifikacija za OI

Autor: Vladimir ZOGOVIĆ

Sport

08.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rej Čarls bi bolje video od selektora. Igor mora da podnese ostavku, a takođe i onaj koji ga je tu doveo, poručuje Moka Slavnić za Srpski telegraf.

RepublikaFoto: Starsport
Predrag Danilović i Igor Kokoškov

Izostanci, povrede, malo vremena za uigravanja, loša hemija u timu... Mnogo je razloga zbog kojih srpske košaraše nećemo gledati na Olimpijskim igrama u Tokiju. Ipak, ako pitate legendarnog Zorana Moku Slavnića, odgovornost za jedan od najtežih poraza u istoriji ide na dušu selektora Igora Kokoškova i onog koji ga je na najvažniju funkciju doveo.

Nesumnjivo je da se reči bivšeg selektora "orlova" i jednog od najboljih igrača koje je naša zemlja iznedrila odnose na Predraga Sašu Danilovića, predsednika Košarkaškog saveza Srbije.

- Što bi rekao moj drugar Boki policajac, i ja bih bolje odigrao. Borbe petlova sam gledao često, ali nikad nisam gledao borbe kokoški. Velika je sramota izgubiti od Italijana na onakav način. U suštini, ne bi trebalo ništa da kažem, pošto sam pročitao izjavu selektora, koji kaže da imena ne igraju. Kokoškov hitno mora da da ostavku! Ja od njega i nisam ništa očekivao, ali i taj koji ga je birao mora da podnese ostavku - kaže Moka za Srpski telegraf.

Duda: Teški dani za srpsku košarku

Dušan Ivković, legendarni srpski trener i bivši selektor "orlova", utučen je zbog velikog neuspeha. Na molbu iz Srpskog telegrafa da prokomentariše debakl od Italijana u Beogradu legendarni Duda je bio vrlo kratak, ali je pogodio pravo u centar.

- Teški dani za nas i našu košarku - poručio je Ivković.

Slavnić u svom stilu dodaje da ne želi da govori o igračima koji se nisu odazvali pozivu. Kako kaže, novine bi izgorele, a njega neko ukantao.

- Rej Čarls, da je vodio ekipu, bolje bi video od selektora. On je tu zalutao, delovao je kao mrtav čovek tokom čitavog meča. Čudno je i neprihvatljivo da Kokoška (Igor Kokoškov, prim. aut.), fino vaspitani gospodin, nije doneo zrno iz Amerike, da pruži makar minimalni doprinos. Da, kada nismo u najboljem sastavu i formi, malo pomogne jer kada sve ide kako valja, onda ti trener i ne treba. Sam je dao izjavu da je zaboravio Micića za postavu, niko ne zna šta se tu dešava. Teodosić i Micić zajedno 40 minuta, Bobi Marjanović devet minuta, Bjelica 24 - jasan je Slavnić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
MadMax

08.07.2021 05:28

Mokine trenerske sposobnosti smo već videli dovoljno

Ilke

08.07.2021 06:35

Čuj strašno je izgubiti od Italije. Gospodine koliko košta njihova liga, koje plate su igracima u toj ligi, koliko se naših igrača je igralo tamo i sticao iskustvo. Jako jako nerealna priča gospodina, broj koševa visoki a razlika ne tolika. Napred Daniloviću.

hulio

08.07.2021 09:41

такође да лети овај што је поставио Даниловића....студент.....