ZVEZDA ILI PARTIZAN? Večiti ZARATILI oko Bjelice!

Autor:

Sport

06.07.2021

19:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Partizan u hotelu opipavao Nemanji puls jureći njegov milionski potpis, Zvezda čeka i igra na kartu emocija.

RepublikaFoto: Starsport
Reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica

Nemanja Bjelica (33) zapalio je srpsku košarkašku javnost, a da još i nije potpisao za novi klub. Upravo tu i jeste caka jer, ako se reprezentativac Srbije obaveže sa Crvenom zvezdom, biće to eksplozija, a ukoliko ode u Partizan, detonacija ravna bombi bačenoj na Hirošimu.

Gde će, verovatno ne zna još ni on sam, zbog čega večiti rivali pribegavaju raznim strategijama da bi ga privoleli da obuče njihov dres. U tome su znatno agresivniji crno-beli jer, za razliku od komšija, čije je boje već branio, moraju da okrenu i emocije u njegovom srcu.

SVI U NAPAD

Kao što je Srpski telegraf pisao u broju od utorka, glavni adut Partizana je Aleksandar Rašković, zajednički menadžer Bjelice i trenera "parnog valjka" Željka Obradovića, ali je pribegnuto i gerilskim strategijama. Tako su košarkašev agent, ali i Žoc, pa i jedan košarkaški novinar blizak Partizanu, na smenu odlazili u hotel reprezentacije Srbije tokom kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre da bi opipali Nemanjin puls i pokušali da ga privole u svoje carstvo. Prema saznanjima našeg lista, oni u poduhvatu još nisu uspeli, ali su na dobrom putu "da ga nateraju da stavi paraf na ugovor" težak više miliona evra za dve sezone.

RepublikaFoto: Starsport
Da li će obnoviti uspešnu saradnju sa Bjelicom? Željko Obradović

S druge strane, Zvezda igra potpuno drugačiju igru i ne nudi kule i gradove. Crveno-beli čekaju rasplet, verujući u to da Bjelica neće postati "izdajnik", kako to zvezdaši već otvoreno govore, ako ode u redove najvećeg rivala. Glavna karta je to što je Nemanja nosio njihov dres, u kojem se igrački afirmisao, a onda otišao u inostranstvo i napravio veliku karijeru. Kako se može čuti u košarkaškim krugovima, u Zvezdi računaju i na to što je Nemanja, kao klinac, bio u Partizanu, gde je proglašen za netalentovanog, pa je došao kod njih, a ostalo je istorija.

NIJE OSTRAŠĆEN

Ono što je zajedničko obema strana jeste svesnost da Bjelica nije ostrašćeni navijač iako se zna koje su mu boje u srcu. I jedni i drugi znaju da mu je Zvezda draža, ali da bi "preživeo" sam sa sobom i da obuče crno-beli dres. Međutim, pitanje je da li bi izdržao pritisak navijača kluba za koji je igrao jer mu sigurno ne bi oprostili.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading