SRBIJA JE ZEMLJA KOŠARKE: "Orlići!" ubedljivi na startu Svetskog prvenstva

Autor:

Sport

03.07.2021

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije do 19 godina, pobedom je startovala na Svetskom prvenstvu u Letoniji. Izabranicima trenera Zorana Lukića bilo je potrebno malo vremena da uhvate pravi ritam, ali u nastavku su uspeli da slome neugodne rivale i takmičenje otvore pobedom: Iran – Srbija 67:88 (19:14, 14:22, 17:22, 17:30).

RepublikaFoto: KSS
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije

Baš kao i svaka prva utakmica na nekom takmičenju, a posebno ovakve u kojima važite za favorita, i ova je bila dosta teška za srpski tim. Iran – potpuno atipičan rival – uspeo je da nametne svoj ritam i da već polovinom prvog perioda dođe do osetnijeg vođstva – 14:7. Nije bilo mesta panici i ništa tu nije bilo rešeno. Čak ni kad je Iran početkom drugog perioda otišao na 22:14.

Samo je trebalo da naši momci nastave da igraju. I da se spuste u stav. To su i uradili. Već je u drugom periodu to bila potpuno druga slika, da bi poenima Matije Belića Srbija zaključila seriju 10:0 i povela – 24:22. Klackalica je potrajala do odlaska na veliki odmor, ali su stvari počele da se menjaju po povratku ekipa iz svlačionce.

Odlična odbrana zaustavila je Irance na samo četiri poena u prvih pet minuta utakmica. Na drugoj strani, Orlići su ušli u seriju i poenima Lazara Stefanovića došli i do prve dvocifrene prednosti – 48:37, polovinom trećeg perioda. Posebno ubitačni bili su iz kontranapada. Zato je odbrana bila važna.

To su bili trenuci kada je Srbija preuzela kontrolu nad utakmicom. Iran do kraja jeste pretio, ali svaku naznaku opasnosti naš tim je uspeo da otkloni i bez stresa utakmicu privede kraju.

Selektor Zoran Lukić je šansu dao svim igračima. Četvorica su bila dvocifrena: Škobalj je ubacio 17, Stefanović 15, Đurišić 14, Jović 12.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading