KREĆE: Košarkaši Srbije ZAPOČINJU kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju!

Autor: Tanjug, Republika

Sport

29.06.2021

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Muška košarkaška reprezentacija Srbije večeras od 20.15 sati u hali "Aleksandar Nikolić" protiv Dominikanske Republike počinje borbu za odlazak na Olimpijske igre u Tokiju.

RepublikaFoto: Starsport
Igor Kokoškov

Olimpijski kvalifkacioni turnir počinje danas i traje do 4. jula, a reprezentacija Srbije nalazi se u A grupi sa nacionalnim selekcijama Dominikanske Republike i Filipina.

U grupi B su smeštene Italija i Portoriko, dok je tim Senegala otkazao učešće zbog pozitivnih slučajeva na korona virus.


Prve dve ekipe iz grupe idu u polufinale po sistemu A1-B2 i B1-A2, a samo pobednik tunira dobija vizu za Tokio.

- Znamo zašto smo ovde, momci su motivisani i orni, s velikom neizvesnošcuu i uzbuđenjem čekamo utakmice - rekao je selektor Srbije Igor Kokoškov uoči starta kvalifikacionog turnira za plasman na Olimpijske igre.

Igrači koji će pokušati da izbore vizu za Tokio su: Miloš Teodosić, Vasilije Micić, Stefan Jović, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić, Dragan Milosavljević, Nikola Kalinić, Dejan Davidovac, Nemanja Bjelica, Filip Petrušev i Boban Marjanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading