EKSKLUZIVNO ZA REPUBLIKU: Crvendakić i Dabović otkrile KLJUČ osvajanja Evrobasketa!

Autor:

Sport

28.06.2021

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpkinje sijaju od sreće posle drugog zlata na Evropskom prvenstvu.

RepublikaFoto: Starsport
Slavlje Crvendakić i Dabović u dresu Srbije

Košarkašice Srbije napravile su istinski podvig osvajanjem Evrobasketa, a za naš portal izjave su dale reprezentativke Aleksandra Crvendakić i Ana Dabović.

One ističu da je titula prvaka Evrope kruna timskog rada, vere u sebe, ali i nekoliko dramatičnih pobeda koje su Srpkinjama ulile veru da mogu da savladaju favorizovanu Francusku u velikom finalu.

- Mi uvek verujemo da možemo. Utakmica gde smo sve prelomile bila je Španija. Imale smo težak put do finala, a ako smo već stigle tu, red je bilo da ga i osvojimo - kazala je Crvendakić, pa dodala:

- Mi znamo ko je Francuska, koliko su dominantne, pre svega fizički. Eliminisale smo strah, nametnule naš ritam i pobedile - dodala je Crvendakić.

Kompletnu izjavu Aleksandre Crvendakić možete pogledati u videu.

 

 

 

- Mi uvek idemo korak po korak. Najpre da dobijemo prvu utakmicu, a uvek je cilj zlato do koga smo došle punom koncentracijom i fokusom na svaki susret - rekla je srpska reprezentativka Ana Dabović.

Na pitanje da li je prelomna bila utakmica sa Španijom ili Belgijom, Dabovićka je imala jasan odgovor.

- Ja mogu da kažem da se desi susret koji prelomi, ali su to utakmice u grupi. Posebno je to bio slučaj protiv Italije, kada smo gubile sa šest razlike na 24 sekunde pre kraja. Tada smo dobili samopouzdanje da možemo do medalje, a ispostavilo se da je to zlato - ocenila je Ana Dabović.

Cela izjava se nalazi u video snimku.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading