PIJANI POLICAJAC POTEGAO PIŠTOLJ NA RADULJICU! Košarkaš mu oteo oružje, A ONDA JE PALO HAPŠENJE!

Autor: Republika

Sport

28.06.2021

15:06

Miroslav Raduljica, srpski košarkaš našao se usred incidenta u Republici Srpskoj.

Starsport
Miroslav Raduljica

Naime, kako prenosi Srpskainfo, pijani policajac na dužnosti potegao je pištolj na nekadašnjeg kapitena reprezentacije Srbije, ali ga je Raduljica sprečio i oteo oružije. Tada se navodno u incident umešao još jedan policajac, koji je takođe poznat po nedoličnom ponašanju.

 

Veći incident sprečili su pripadnici Jedinice Žandarmerije, koji su uhapsili inspektora, a sve se to dešavalo na „Janjskom saboru“, kod manastira Glogovac u Šipovu.

O hapšenju inspektora oglasili su i iz Policijske uprave Mrkonjić Grad, ne otkrivajući previše detalja o ovom slučaju.

Oni su rekli da je njihov službenik osumnjičen za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Dodaju da je o svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade pusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izveštaj za krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

Osim navedenog, u toku su aktivnosti na utvrđivanju disciplinske odgovornosti policijskog službenika S.Š, zbog osnova sumnje da je počinio težu povredu radne dužnosti. Policijska uprava Mrkonjić Grad osuđuje svaki vid neprofesionalnog postupanja od strane policijskih službenika, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske procesuiraće svaki vid neprofesionalnog i nezakonitog ponašanja pripadnika - rekla je portparol PU Mrkonjić Grad, Božana Vulin.

Kako Srpskainfo saznaje, Raduljica je bio na saboru pod jednim šatorom, u društvu rođaka.

Tada je pod isti šator došao i inspektor Siniša Š, koji je bio u društvu još nekih policajaca. Kada je video Raduljicu on je prišao njemu i tražio da se fotografišu. Raduljica je to odbio i tada je ovaj inspektor napravio pravi skandal - pojašanjava izvor Srpskainfo.

On je u tom trenutku izvadio pištolj i krenuo da preti poznatom košarkašu.

- Raduljica se očigledno nije prepao ovog policajca, nego mu je oteo pištolj. Tada se u sukob umešao još jedan inspektor, koji je bio u društvu sa Sinišom Š. On je napao Raduljicinog rođaka. U celi slučaj tada su se umešali pripadnici Žandarmerije i uhapsili pijane kolege – rekao je izvor Srpskainfo.

Šipovljani su ogorčeni na ponašanje inspektora i kažu da sramoti i sebe i insticiju u kojoj radi.

- Pa zar jedan policajac da se tako ponaša?! Prvo da pije na dužnosti, a zatim da poteže pištolj na jednu od najpoznatijih ličnosti iz Šipova. To je sramota i nadam se da će za ovo odgovarati i da više neće nikada biti policajac - istakao je sagovornik portala Srpskainfo.

Prema njegovim rečima, i policajac koji je bio sa Sinišom je takođe sklon problematičnom ponašanju i da po gradu kruže razne priče o njima.

Policija se s takvim ljudima treba obračunati i izbaciti iz svojih redova. Oni nisu dostojni da nose policijske uniforme – poručio je  sagovornik portala.

Komentari (0)

Loading