AMERIKANKA KOJU JE SRBIJA ZAVOLELA: Ivon je pevala himnu iz sveg glasa, pa ZATRPALA FRANCUSKU U FINALU!

Autor: Republika

Sport

27.06.2021

22:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivon Anderson je pokzala šta znači borba za dres Srbije, bez obzira što je potpuno druge nacije.

RepublikaFoto: fiba.com
Ivon Anderson

Svima nam je u srcima ostala draga Danijel Pejdž, centar koji se grčevito borila u reketu za Srbiju u prvom mandatu Marine Maljković na klupi reprezentacije. Pejdž je izgarala u odbrani i dala nam čvrstinu koja je falila.

Po povratku marina se odlučila na dovođenje spoljne igračice, koja može sa lakoćom da poentira i prodire do koša - Ivon Anderson.

RepublikaFoto: Kss.rs
Ivon Anderson u prvom mečevima za Srbiju

Ivon sa 31 godinom je iskusna košarkašica, oprobana u brojnim evropskim ligama. Tako je posle angažmana u Galatasaraju 2017. godine dobila poziv upravo od njenog klupskog trenera Marine Maljković da zaigra za Srbiju, jer nam je odlaskom Milice Dabović baš jedan takav tip igračice falio.

Nije zaigrača u Beogradu 2019. godine gde smo se domogli bronze, ali smo je dočekali ove, olimpijske godine.

Ivon je upisivala 14 poena prosečno tokom turnira, nije bila dvocifrena samo u polufinalu protiv Belgija (osam poena) i u ubedljivoj pobedi nad Grčkom u grupi (devet poena).

Osvojila je Srbiju svojim srčanim pevanjem "Bože pravde", činom kojim je dokazala koliko se saživela sa ekipom i duhom koji vlada u Srbiji, te da je svesna snage grba koji nosi.

RepublikaFoto: Printscreen/rts
Anderson dok peva himnu

Za kraj kao poslastica, u finalu je Francuskoj ubacila 18 poena, uz sjajnih 9/14 iz igre. 

Sledi Tokio, mi smo u najužem krugu favorita, ali je sve lakše kada znamo da imamo pouzdano oružje u vidu ivon Anderson.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading