ŠTA ĆE REĆI GROBARI? Centar sa Partizanom potpisao ugovor za platu VEĆU od MILION EVRA

Autor:

Sport

27.06.2021

08:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pojavili se detalji ugovora, sve crno na belo.

RepublikaFoto: Starsport
Grobari u Areni

Partizan je na leto 2019. godine potpisao ugovor sa Artjomom Parahovskim na dve godine, ali se beloruski centar u Beogradu zadržao samo tri meseca.

Ispostavilo se da je taj posao bio katastrofalan za crno-bele, a na kraju je sve rešio košarkaški tribunal (BAT) koji deluje pod okriljem FIBA, pošto klub iz Humske i Belorus nisu mogli da se dogovore oko isplaćivanja nakon završetka saradnje.

RepublikaFoto: Starsport
Artjom Parahovski u dresu Partizana

Sada je FIBA objavila famozni ugovor koji su potpisali Parahovski i Partizan, po kom je iskusni centar imao platu od 1.125.000 evra za dve godine.

Klub iz Humske je u prvoj sezoni trebalo da mu plaća 57.500 evra tokom deset meseci, a u drugoj 55.000, takođe deset meseci.

Foto: Printscreen/FIBA
Ugovor Parahovskog u Partizanu

Međutim, u ugovoru je postojala klauzula po kojoj bi Partizan mogao da otkupi njegovu drugu godinu ugovora putem izlazne klauzule za sumu od 50.000 dolara najkasnije do 1. jula 2020. godine.

Parahovski je od Partizana dobio prve dve plate vredne po 57.500 dolara, treća je trebalo da bude isplaćena 15. novembra 2019. godine.

Po otvaranju postupka za raskid ugovora Partizan je trebalo da isplati igraču 460.000 dolara za preostali deo sezone 2019/20, plus 50.000 dolara za otkup druge godine ugovora, te agentima proviziju u iznosu od 57.500 dolara.

Na kraju, pošto do dogovora nije došlo, sve je rešio BAT početkom godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading