BRAVO, LAVICE! Srbija u finalu Evrobasketa, hrabrost nagrađena SREĆOM U POSLEDNJOJ SEKUNDI!

Autor: Republika

Sport

26.06.2021

18:27 >> 20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je savladala Belgiju 74:73 u polufinalu Evropskog prvenstva!

RepublikaFoto: fiba.com
Slavlje posle pobede

Meč za srčku odigran u Valensiji! Antologijski duel u kom su Srpkinje slavile posle još jedne neizvesne završnice.

Srbija je imala plus četiri na šest sekundi do kraja, poenima Jelen Bruks sa penala. Kim Mesdag postiže brzu trojku na drugoj strani. Lošim izvođenjem smo poklonili loptu Belgijankama na našoj polovini, Kim Mesdag je pogodila iz teške pozicije, ali je koš dat posle zvuka sirene! 

 

 

Srbija je odlično otvorila, na krilima sjajne Aleksandre Crvendakić i njenih 13 poena u prvoj deonici. Stigli smo do dvocifrene prednosti jako brzo, ali su se belgijanke preko raspoložene Žoli Alemand i ostalih šuterki vratile i povele.

Usledila je rovovska borba do samog kraja. Sonja Vasić je preuzimala ulazima odgovornost, Krajišnik se borila ispod koša, Nevena Jovanović pogađala bitne trojke. Belgijanke je stao šut, Meseman i Linskens nisu bile u ritmu.  Onda smo stigli do epske završnice, u kojoj nas je poslužila sreća kao nagrada za hrabrost.

 Najefikasnija u našim redovima je bila Sonja Vasić sa 16 poena, pratila je Aleksandra Crvendakić sa poenom manje. Nina Jovanović i Tina Krajišnik su ubacile po devet poena.

Žuli Alemand je plenila kod Belgije sa 18 poena, Antonija Deler je ubacila 14.

Finale igramo sa Francuskom.    

- KRAJ! Koš Mesdag je posle sirene! 

- 10. minut - Jelena Bruks faulirana i sigurna sa penala na šest sekundi do kraja! ALI, TROJKA KIM MESDAG!

Nevena Jovanović polovična. Bruks faulirala Linskens na skoku.

Pogađa oba bacanja Sonja Vasić. Linskens pogađa sa poludistance, brz faul Belgije.

Faul Tijane Krajišnik, sreća pa nema 2+1. Deler ubacila oba bacanja. Vasić faulirana na 20 sekundi do kraja.

Sonja Vasić skuplja odbranu, izbacuje Neveni jovanović koja promašuje trojku u poslednjim sekundama napada.

Linskens baca loš pas nama u ruke.  Sonja Vasić za plus 4! Faul u napadu Belgije!

- 8. minut - Andreson pogađa! Meseman pokazala kvlaitet, poeni na drugi obruč. Vasić promašuje iz solaže. 

- 7.minut - Tina Krajišnik, ratnički poeni! Promašena trojka u napadu Belgije, Meseman promašuje čist zicer.

- 5. minut - Još jedna trojka Jovanovićeve! Kim Mesdag sigurna sa poludistance.  

- 3. minut - Deler ubacuje posle snažnog kontakta ispod koša, Sonja Vasić preuzima odgovornost i ulazom vraća prednost Srbiji.

- 2. minut - Preko potrebni poeni Maje Škorić! Vasič sigurna ispod koša. Linseks uzvraća u reketu na drugoj strani. Srbija ne rešava dva vezana napada.

IV četvrtina

- 10. minut - Bruks ispravlja promašaj Vasićeve, prvi pogodak posle osam šuteva. Anderson promašuje trojku, Vasić hvata skok, izlazi spolja, zatim preuzima stvar u svoje ruke i prodorom rešava napad u poslednjim sekundama četvrtine.  

- 9. minut - Prvi poeni za Meseman tek sad. Sonja Vasić promašuje šut ispod koša,a li posle ofanzivnog skoka stiže lopta do Nevene Jovanović koja postiže važnu trojku. Meseman opet.

- 8. minut - Anderson promašuje otvorenu trojku, Belgija odlično gradi ispod svog koša. Crvendakić ubacuje sa krakom unazad.

- 5. minut - Sonja Vasić ispravlja svoj promašaj, upisuje osmi poen. Floter Anderson, šesti poen u četvrtini. Četvrta trojka Alemand!  Krajišnik se bori u reketu i postiže teške poene uz faul!

- 3. minut - Ivon Anderson postiže prva dva koša za Srbiju na startu poluvremena. Belgija sigurna u napadu na samom startu. Tina Krajišnik polovična sa penala.

III četvrtina

 

 

Najraspoloženija u redovima Srbije je Aleksandra Crvendakić sa 13 poena, svi postignuti u prvoj deonici. Parira joj drugoj strani Žuli Alemand sa istim brojem poena, od čega tri trojke.

- 10. minut - Ni Srbija ni Belgija nisu iskoristile poslednji napad u prvom poluvremenu.

- 9. minut - Trojka Saše Čađo! Centar Bili Mesej neomentana u reketu, Alemand nastavlja paljbu spolja.

- 7. minut - Srbija u blagoj krizi, ali i pored toga smo u igri. Odbrana je popustila, a u napadu bez pravog rešenja za lake poene.

- 5. minut - Belgija koristi propuste u odbrani Srbije za lake poene, stao nam je napad, pokušavamo teškim šutevima. Alemand pogađa treću trojku. 

- 3. minut - Vasić iskusno završava jedan ja jedan. Srbija se u odbrani fokusirala na udvajanja na Liskensovoj. Krajišnik pravi grešku u koracima.

- 2. minut - Kim Mesdag pogaša trojku. Dabović uzvraća, Liskens razgrće na drugoj strani. Odlična asistencija Kim Mesdag za Deler. Ana Dabović nastavlja sa agresivnim napadima ka košu Belgije i poenima sa penala.

II četvrtina

- 10. minut - Liskens promašuje, Dabović takođe. hana Mesdag pogađa drugu trojku. Ana Dabović izvlači faul na četiri sekunde do kraja, sigurna sa penala.

- 9. minut - Deler se upisuje u strelce. Crvendakić trojka uz faul! Kako igra Aleksandra na samom startu! Trojka Hane Mesdag. Ivon Anderson krade loptu, ali promašuje ulaz. Lopta ide u aut na našu korist, Butulija pogaša iz prodora. Alemand pogađa trojku.

 

 

- 7. minut - Ne promaže udvajanje protiv centra Linskens. Meseman pravi grešku u koracima, Jelena Bruks promašuje daleku trojku. Belgija posle dva ofanzivna skoka koristi treći napad, poentira Aleman. Krajišnik poentira u duelu sa Liskens.

- 5. minut - Meseman promašuje trojku. Crvendakić se raspucala! Nadovezuje se Sonja Vasić, tajm-aut Belgije. Odlično fukcioniše defanzivni skok protiv korpulentne Linskens. Crvendakić faulirana i precizna oab puta sa penala.

- 3. minut - Crvendakić poentira pod faulom, koristi i dodatno bacanje. Sonja Vasić sjajnim zaokretom poentira u reketu. Mesdag promašuje otvorenu trojku, Crvendakić ponovo precizna na šutu sa poludistance. 

I četvrtina

- Utakmica je počela.

Izabranice Marine Maljković krupnim koracima grabe ka još jednoj medalji na Evropskim prvenstvima.

Trijumf u četvrtfinalu protiv domaćina Španije posle produžetka doneo je veliko slavlje i veliko emotivno pražnjenje Srpkinjama, koje su se revanširale za poraz u polufinalu na prošlom Evrobasketu u Beogradu 2019. godine.

Sonja Petrović na svom poslednjem turniru u reprezentativnom dresu igra bolje nego ikad, nosi ekipu i radi sve na terenu što je potrebno za pobedu. Prate je Ivon Anderson i Nevena Jovanović, iskustvo Jelene Bruks unosi sigurnost u sastav. Čeka se da proradi Ana Dabović.

Belgija ima vrlo jak tim predvođen Emom Meseman, pretnja su i Kim Mesdag i Antonija Deler.

Pobednik ide u finalu na jaku Francusku, nosioca srebra iz Beograda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading