FALI 80 ODSTO TIMA: Objavljen konačan spisak za kvalifikacije za Olimpijske igre

Autor:

Sport

25.06.2021

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači u Beogradu će ostati uskraćeni da vide sijaset velikih zvezda.

RepublikaFoto: Starsport
Vasilije Micić i Nikolo Meli

Košarkaška reprezentacija Italije će u Beogradu pokušati da izbori olimpijsku vizu, ali će na turnir u dvorani "Aleksandar Nikolić" stići u i te kako okrnjenom sastavu.

Selektor "azura" Romeo Saketi nije mogao da računa na četiri člana prve petorke, što je faktički 80 odsto najjačeg tima.

U kvalifikacijama za Tokio neće igrati Danilo Galinari, Marko Belineli, Luiđi Datome i Donte Divinćenco, dok će u Beograd stići samo Nikolo Meli.

RepublikaFoto: Starsport/Xinhua News Agency
Italijani pre dve godine sa svim zvezdama u timu.

U nastavku možete videti kompletan spisak Italijana za  turnir u Beogradu, a čini ga 14 košarkaša:

Marko Spisu (Sasari), Nikolo Manion (Golden Stejt), Stefano Tonut (Venecija), Nikolo Meli (Dalas), Simone Fontekio (Alba), Amedeo Tesitori (Virtus Bolonja), Đampaolo Rići (Virtus Bolonja), Avudu Abas (Virtus Bolonja), Rikardo Moraskini (Armani), Mikele Rucier (Vareze), Mikele Vitali (Bamberg), Ačil Polonara (Baskonija), Muhamet Diuf (Ređo Emilija), Alesandro Pajola (Virtus Bolonja).

Italija u Beogradu igra u grupi B protiv Portorika i Senegala, dok će Srbija u grupi A igrati sa Filipinima i Dominikanskom Republikom. 

Po dva tima iz svake grupe ide u polufinale, a samo pobednik kvalifikacija ide na Olimpijske igre.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading