NIKO NIJE VEROVAO OSIM NJIH: Srpske LAVICE srušile favorizovanu Španiju i sudije za POLUFINALE EP!

Autor:

Sport

23.06.2021

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkašice Srbije su napravile neverovatan podvig na Evropskom prvenstvu pošto su u četvrtfinalu savladale favorizovanu selekciju Španije rezultatom 71:64, posle produžetka.

RepublikaFoto: fiba.basketball/womenseurobasket
Španija - Srbija

Ivon Anderson je na minut i po do kraja pogodila ključnu trojku i dovela Srbiju u poziciju da jedan koš određuje polufinalistu!

Usledila je prava drama, Sonja Petrović je posle sjajnog prodora pogodila za dva i donela vođstvo našim devojkama. Onda je usledio potez sudija koji je umalo prevremeno završio meč u korist Španije, srećom, posle nepostojećeg faula na 1.3 sekunde do kraja zadrhtala je ruka košarkašici Španije, pogodila je samo jedno slobodno bacanje, pa je odluka pala u produžecima!

Domaće igračice su ušle bolje u meč, ali naše devojke su im konstantno bile za petama. U prvim minutima meča nismo gledali preterano kvalitetnu utakmicu, ali kasnije se borba rasplamsala! Posle prvih 10 minuta, Španija je imala minimalno vođstvo 15:13.

RepublikaFoto: fiba.basketball/womenseurobasket

Igralo se sa malim brojrm poena i čvrtim odbranama, uspele su Špankinje da steknu osetniju prenost na startu druge čatvrtine, ali izabranice Marine Maljković uspevaju da smanje na četiri poena zaostatka na poluvremnu 27:23.

Srbija je u nastavku uspela da preokrene meč u svoju korist na krilima Ivon Anderson, pa je na 10 minuta pre kraja bio potpuni egal 43:43.

Bolje su Špankinje ušle u poslednji period, ali su Srpkinje su uspele da se vrate na krilima Sonje Petrović i Ivon Anderson i uvedu meč u pravu dramu.

U produžecima nije bilo dileme, Srpkinje su svim srcem želele polufinale u koje je malo ko verovao, potpuno su razbile rivalke i zakazale meč sa Belgijom koja je savladala Rusiju 85:83.

Sonja Vasić je bila najefikasnija sa 19 poena, Anderson je dodala 17, dok je Jovanović zabeležila 16.

Sa druge strane Ouvina i Ndour su bile najbolje u poraženom timu sa 14, odnosno 12 poena.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading