(VIDEO) FINIKSU DRAMA U FINALU ZAPADA: Ejton ZAKUCAO Kliperse u poslednjoj sekundi!

Autor:

Sport

23.06.2021

05:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sansi poveli sa 2:0 u seriji košem Diandrea Ejtona u poslednjim trenucima susreta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duel Džordža i Kraudera

Košarkaši Finiksa poveli su sa 2:0 u finalu Zapada NBA lige pošto su u noći između utorka i srede nadigrali Los Anđeles Kliperse rezultatom 104:103 (25:22, 23:25, 24:27, 32:29).

Sansi su duplirali prednost u finalnoj seriji posle dramatične završnice, a koš za pobedu postigao je Ejton, na dodavanje Kraudera na svega 0,7 sekundi pre kraja susreta.

Meč je bio veoma neizvestan tokom čitavog toka. Nijedna ekipa nije uspevala da stekne osetniju razliku, a sve je odlučeno u poslednjoj sekundi, pa će Finiks sa lepom zalihom (odbranjen domaći teren) putovati u "grad anđela".

U pobedničkom sastavu najefikasniji je bio Pejn sa 29 poena, a Ejton je upisao dabl-dabl učinak od 24 poena i 14 skokova (12/15 iz igre). Devin Buker nije imao svoje veče. Najbolji igrač Finiksa uspeo je da postigne 20 koševa, uz četiri uhvaćene lopte i pet proigravanja, ali je iz igre ubacio tek pet šuteva iz 16 pokušaja.

Kliperse, koji su bili oslabljeni neigranjem superstara Kavaja Lenarda, predvodio je Pol Džordž sa 26 poena, ali i skromnih 1/8 van linije 7,25, a Redži Džekson je dodao 19. 

Doigravanje u najkvalitetnijoj ligi na svetu nastavlja se noćas, kada u prvom duelu finala Istoka Milvoki dočekuje Atlantu, srpskog beka Bogdana Bogdanovića, dok će Klipersi ugostiti Sanse u noći između četvrtka i petka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading