SAZNAJEMO, PARE NISU PROBLEM: Partizan spremio DŽAK novca za Obradovića!

Autor: Marija Stefanović

Sport

20.06.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čelnici Partizan ponudili su trofejnom treneru Željku Obradoviću (61) ugovor vredan skoro milion evra za godinu dana da bi se posle 28 godina vratio u Humsku, saznaje Srpski telegraf!

RepublikaFoto: Tanjug/Tanja Valič
Željko Obradović

Crno-beli poslednjih godina su samo bleda senka nekadašnjeg tima, koji je godinama bio u vrhu evropske košarke, i zbog toga su odlučili da vrate legendarnog stručnjaka i ne pitaju za cenu. Posebno jer je sa njim na klupi klub iz Humske zabeležio najveći uspeh u istoriji kada je 1992. osvojen trofej u Kupu evropskih šampiona.

TRAŽI GARANCIJE

Uprava Partizana sa Ostojom Mijailovićem na čelu ponudila je Obradoviću ugovor u vrednosti od 900.000 evra, plus bonuse za sve uspehe koje napravi, što bi na kraju izašlo oko milion. Međutim, najveći problem što dogovor još nije i zvanično postignut jeste taj što Obradović, pored para, želi i garancije da će moći da napravi respektabilan tim. Što nikako neće biti lako jer crno-beli trenutno nemaju dosta kvalitetnih košarkaša u ekipi i moraće da naprave velike promene u igračkom kadru.

- Željku je ponuđeno oko milion evra i on je zadovoljan tom sumom. Kada je u pitanju povratak u Partizan, Obradoviću pare nisu bile prioritet. Važnije mu je kakav će tim imati, to bi moglo da pravi probleme. Ukoliko crno-beli daju velike pare za trenera, pitanje je koliko će onda ostati za igrače - rekao nam je naš izvor blizak Partizanu.

U STALNOM KONTAKTU

I sam Obradović je u više navrata istakao da bi voleo da se vrati na klupu Partizana. On je nedavno poručio da je redovno u kontaktu s upravom kluba iz Humske.

- Mislim da je suvišno da objašnjavam emocije prema Partizanu i koliko mi on znači. Sa ljudima iz kluba sam u stalnom kontaktu i uvek sam pokušavao da nađem način da pomognem Partizanu, ali i svim našim klubovima. Kad god je trebalo da se kaže lepa reč za bilo koji naš klub, ja sam to pokušao da uradim jer verujem da se ovdašnja produkcija trenera i igrača mora poštovati - kazao je Obradović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mix

21.06.2021 04:57

I laiku je jasno da veliki gtrener Obradovic ne dolazi na prosecan roster. Morace tu da se ulozi najmanje 4-5 mil. evra u tim da bi se stvorio trofejni sastav. Nadam se da je predsednik uspeo da dobije garancije za tako nesto jer se zna da trener ma kakav genije bio ne moze sa prosecnim timom nista uraditi. A ni Obradovic sigurno ne bi na to pristao. Dakle, vreme je za realne nade u bolje sutra velikog kluba.