ZAR LUDOST NEKAD NIJE DOBRA? Željko Obradović najavio KOŠARKAŠKI ZEMLJOTRES, spreman je za NOVI IZAZOV!

Autor:

Sport

17.06.2021

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni srpski trener Željko Obradović je govorio o mogućnosti da se vrati u Partizan!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Željko Obradović

Obradović, koji je 1992. sa crno-belima postao prvak Evrope u svojoj prvoj sezoni je u intervjuu za "NIN" otkrio kakve su šanse da preuzme posrnulog velikana!

- Sa ljudima iz Partizana sam u stalnom kontaktu i uvek sam pokušavao da nađem način da Partizanu pomognem. Ali ne samo Partizanu, nego svim našim klubovima, verujte mi- počeo je Obradović.

- U evropskoj košarci imam dobre prijatelje i kad god je trebalo da se kaže lepa reč za bilo koji naš klub, ja sam to pokušao da uradim. Zašto? Zato što verujem da ovdašnju produckiju trenera i igrača Evropa mora da poštuje. Za evropsku košarku je strašno važno da u Evroligi budu i Partizan i Zvezda. To bi mnogo smanjilo tenzije. Beograd bi kao grad u kome ljudi vole i razumeju košarku, svake sedmice imao punu Arenu i to bi bila poruka za celu Evropu. A mislim da je suvišno da objašnjavam moje emocije prema Partizanu i koliko mi Partizan znači.

RepublikaFoto: KK Partizan.rs
KK Partizan

Popularni "Žoc" je potom odgovarao na reči Dražena Dalipagića koji je nedavno izjavio da bi njegov povratak u Partizan u ovom trenutku bio baš neobičan potez.

- Šta god da odgovorim, može da se protumači na ovaj ili onaj način, ali mogu da kažem, na primer, zar ludost nekad nije dobra? Kada sam 1991. u 31. godini ženi rekao da više nisam igrač, već trener, čudno me je pogledala i rekla 'Dobro, sedi, odmori se'. Suština je u ovome - znam koja je moja cena u Evropi, ali to ne može da bude presudno da bih otišao negde da radim, nego ambicija- poručio je Obradović.

Osim Partizana, on se dotakao i priče o eventualnom odlasku u NBA, koja se nebrojeno puta pominjala u medijima. Ipak, tamo neće ići.

- U NBA sigurno ne. Mislim da je to začarani krug koji će veoma teško da se probije. Oni ne veruju trenerima iz Evrope, to je očigledno. Čak ni trenerima koji su zapravo Amerikanci, kao što je Dejvid Blat, koji se oformio kao trener u Izraelu- istakao je Željko Obradović za "NIN".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading