Poraz Denvera i Kingsa, Srbi po sedam poena

Autor:

Sport

29.11.2017

08:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaši Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović imali su prosečne nastupe u NBA ligi protekle noći.

RepublikaFoto: instagram.com/nuggets
Nikola Jokić

Jokić je postigao sedam poena (3/7 iz igre) uz po šest skokova i asistencija, te po jednom blokadom i ukradenom loptom u debaklu Denver Nagetsa protiv Juta Džeza 106:77.

Džez je serijom 20:6 na startu trećeg perioda "pobegao" Nagetsima i dominantnom defanzivnom igrom u drugom poluvremenu "slomio" rivala iz Kolorada. 


Jutu je predvodio Derik Fejvors sa 24 poena, devet skokova, pet asistencije i tri blokade, 16 je postigao Donovan Mičel, 15 Jonas Jerebko uz osam uhvaćenih lopti, 14 je dodao Alek Bruks, a 13 je postigao Riki Rubio uz pet asistencija. 



Najefikasniji u ekipi Nagetsa bio je Geri Heris sa 18 poena, 11 je postigao Kenet Farid uz osam skokova, dok je dvocifren učinak imao još samo Džamal Marej sa deset.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bogdan Bogdanović

Bogdanović je ubacio sedam poena (2/3) uz dve ukradene lopte i asistencijom u katastrofalnom porazu Sakramento Kingsa od Milvoki Baksa 112:87.

Janis Adetokumbo postigao je 19 od svoja 32 poena u trećem periodu za laganu pobedu Baksa u Kaliforniji nad Kingsima. Grk je imao i po pet skokova, asistencija i ukradenih lopti za 26 minuta na parketu. 



Baksi su fenomenalnom odbranom u drugom kvartalu (29:11) napravili razliku koju su potom održavali beksprekornim napadom (59% šut iz igre, 27 asistencija). 

Adetokumba je najbolje pratio Erik Bledso sa 21 poenom uz po pet skokova i asistencija, te tri ukradene lopte, dok je Kris Midlton dodao 12 poena. 

U ekipi Kingsa najefikasniji je bio Geret Templ sa 18 poena, 13 je postigao Badi Hild, 11 je ubacio Skal Labisije, a po deset su dodali Zek Rendolf i Vili Koli Stajn.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading