TRIPLETA! Crvena zvezda je ŠAMPION SRBIJE!

Autor: Republika

Sport

13.06.2021

18:16 >> 20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Megu u majstorici KLS-a sa 77:65.

RepublikaFoto: twitter.com/KK Crvena zvezda
Ognjen Dobrić

 Zvezda je pred svojim navijačima ubedljivo savladala Megu i objedinila titulu u Kupu Radivoja Koraća, ABA ligi i domaćem prvenstvu.

Mega je parirala u prvoj deonici, da bi domaćini drugu dobili 23:12 i stekli sigurnu prednost. Zvezda je stigla i do 17 razlike i taman kada se činilo da je sve rešeno, Mega je spustila na tek pet poena zaostatka.

Crveno-beli nisu klonuli duhom, Davidovac i Dobrić su teškim poenima presudili rivalu i doneli slavlje navijačima u Pioniru.

Na putu do 21. prvenstvene titule Zvezdu je predvodio Lengston Hol sa 24 poena. Ognjen Dobrić je ubacio 15, Marko Simonović 13, uz neke jako bitne trojke, Dejan Davidovac je stao na 10 poena. 

 

 

Tandem Mege Simonović-Petrušev podelio je 30 poena na ravne časti.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FKLSrbije%2Fstatus%2F1404172927612903433&widget=Tweet

4. ČETVRTINA

- 10. minut - Simonović stavlja tačku! 

- 9. minut - LENGSTON HOL! JOŠ JEDNA TROJKA!

- 7. minut - Milosavljević promašuje trojku, Dobrić ne. Ovo je trebalo Zvezdi!

- 6. minut - Razgrće sve Lendri Noko i snažno zakucava uz faul! Dodatno bacanje promašuje. Faul u napadu Petruševa, četvrti za igrača Mege.

- 5. minut -  Težak šut i poeni Davidovca. Marko Simonović iz Zvezde promašuje dve trojke zaredom. ŠPetrušev polovičan sa linije penala, prvi poen u drugom poluvremenu. Dragan Milosavljević ubacuje trojku.

- 3. minut - 21. poen Lengstona Hola! Asistencija Petruševa za zakucavanje Marka Simonovića.

3. ČETVRTINA

- 10. minut - Simonović u poslednjem minutu 3/4 sa linije penala. Još ništa nije gotovo. Kuzmić u građenju čini faul u napadu.

- 9. minut - Poeni Petruševa smanjuju zaostatak na 10 razlike. 

- 5. minut - Lendri Noko hvata ofanzivni skok. Megini igrači nemoćni. Noko ponovo u akciji, izbijaju mu loptu, ali se on iskupio krađom i asistencijom sa Aleksu Radanova. Hol vuče kontru i dolazi do 19 poena.

- 3. minut - zvezda stiže do dvocifrene prednosti!

Drugo poluvreme

Lengston Hol najbolji strelac na obe strane sa 17 poena, sa samo jednim promašajem iz igre. Parira mu Filip Petrušev sa 12 poena.

2. ČETVRTINA

- 10. minut - Lengston Hol pruža najbolje partije od dolaska u Zvezdu - uspešan prodor, pa iznuđivanje faula za tri poena, siguran sa penala. Cerovina fauliran i sa slobodnih bacanja smanjuje zaostatak. Dobrić na tri sekunde do kraja prvog poluvremena fauliran za tri poena, 2/3 sa penala.

- 7. minut - Noko promašuje dva zicera, Simanić daje trojku protiv svog bivšeg tima. Hol nastavlja sa odličnom partijom. Dobrić promašuje ulaz.

5. minut - Vrlo bitna trojka zvezdinog Marka Simovića za vođstvo Zvezde. Kuzmić zatim siguran na ziceru. Petrušev stiže do 12 poena. Odlična minijatura crveno-belog Simonovića, poeni pa postavljanje za faul u napadu.

- 3. minut - Dobrić ulazom sa leve strane smanjuje na pola koša. Luka cerovina ubacuje trojku sam kao duh posle asistencije Momirova.

1. ČETVRTINA

- 10. minut - lepa minijatura Karla matkovića koji daje važne poene za Megu.

- 9.minut - Petrušev ubacuje drugu trojku za 10 poena, vraća trojku Uskoković. Megin Simonović upisao dva poena sa penala. kazalon pokupava suludu trojku preko ruke, pogađa okvir table, lopta u ruke Matkoviću za poene ispod koša.

- 7. minut - Hol vezuje 10 poena! Dva flotera i dve trojke. Milosavljević i Simonović poentiraju na obruču za Megu.

- 5. minut -Trojka Petruševa o tablu. Jagodić-Kuridža promašuje trojku, Mega vuče kontru u kojoj Petrušev čini faul u napadu. Hol pogaša dva vezana flotera. Kazalon završava uspešno prodor, Hol ulazi u poentersku seriju, ulazi i trojka.

- 2. minut - Dobrić otvara utakmiicu poenima iz kontre u faul. Promašuje dodatno bacanje, ali se ispravlja pošto mu lopta upada u ruke. Filip Petrušev odgovara na drugoj strani, vezuje četiri poena. Jovan Novak posle srećnih okolnosti poentira.

Meč prati bivši igrač Crvene zvezde i MVP Evrolige Vasilije Micić, ispraćen ovacijama sa tribina.

Odlučujući meč za titulu prvaka Srbije igra se u "Pioniru".

Crvena zvezda je deklasirala Megu u prvom duelu za ubedljivu pobedu, postavljenu već na samom startu.

Mega je odgovorila na svom terenu, nošena monstruoznom partijom Marka Simonovića sa 19 poena i 20 skokova i raspoloženog Filipa Petruševa sa 16 poena.

Zvezda ima iskustvo velikih utakmica, prekaljene pojedince, sigurnost na domaćem terenu.

Ipak, kada je odlučujući meč nema pravila. Jedan pogrešan potez može da odluči prvaka. Megi će to biti istorijski uspeh, a Zvezdi tripleta.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading