NE MOŽE IM NIKO NIŠTA: Zvezda na korak do nastavka DOMINACIJE u Srbiji

Autor:

Sport

06.06.2021

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale plej-ofa Superlige Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

Crvena zvezda je polufinalnu seriju rešila u svoju korist sa 2-0, pošto je u Čačku savladala Borac rezultatom 80:57 (19:8, 27:23, 15:13, 19:13).

Crveno-beli su u meč ušli rešeni da do finala dođu bez poraza, pa su već u uvodnih deset minuta stekli dvocifrenu prednost. U drugoj deonici je ekipa Dejana Radonjića dodatno uvećala prednost, pa je na poluvremenu tim sa Malog Kalemegdana imao +15 (46:31).

 

 

U trećoj četvrtini je Zvezda održavala prednost, a Čačani su poslednji trzaj imali početkom poslednje deonice. Puleni Marka Marinovića su tada u dva navrata prilazili na devet poena zaostatka, ali nisu imali snage da "zakuvaju" završnicu. Zvezda je odbila te nalete i na kraju je došla do ubedljivog trijumfa.

 

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Ognjen Dobrić sa 16 poena, a raspoložen je bio i Dejan Davidovac sa 12.

Na drugoj strani su po deset poena ubacili Đorđe Ćurčić i Ivan Gavrilović.

Crvena zvezda će u finalu Superlige igrati protiv Mege koja je rezultatom 2-1 u polufinalu izbacila Partizan i u toj seriji će pokušati da nastavi dominaciju u srpskoj košarci koja traje od sezone 2014/15.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading