Bobi na klupi: Nova pobeda Klipersa

Autor:

Sport

28.11.2017

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim duela u Ouklandu odigrano je još sedam utakmica u NBA ligi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andre Dramond

Boston je drugi put ove sezone poražen pred svojim navijačima, a Pistonse je predvodio Andre Dramond sa 26 poena i 22 skoka, što je njegov najbolji ovosezonski učinak u obe kategorije. Dramond je imao i 6 asistencija, kao i 4 ukradene lopte, a sjajan meč odigrao je i Tobajas Heris koji je ubacio 31 poen. Boban Marjanović je i ovaj meč odgledao sa klupe, dok je u poraženom timu najbolji bio Smart sa 23 poena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lebron Džejms

LeBron Džejms je predvodio Klivlend do osme uzastopne pobede sa 30 poena, 13 skokova i 6 asistencija. Vejd je dodao 15, Grin 14, a Kevin Lav 13 poena. Džejmsu je parirao Žoel Embid koji je takođe ubacio 30 poena, ali nedovoljno za više od ubedljivog poraza Filadelfije. Embid je imao i 11 skokova, a drugi najefikasniji igrač u njegovoj ekipi bio je Timoti Luvavu sa 12 poena

Ubedljiv trijumf ostvarila je i Indijana protiv Orlanda, a Pejserse su do pobede predvodili Viktor Oladipo i Bojan Bogdanović. Oladipo je imao učinak od 26 poena, 6 skokova, 5 asistencija i 4 blokade, dok je hrvatski reprezentativac dodao 22 poena. Sabonis je ubacio 19, a Tarner i Stivenson po 18 poena. Kod Orlanda, koji je doživeo deveti uzastopni poraz, Simons je postigao 21, a Gordon i Vučević po 16 poena.

Portland je slavio u Njujorku, ostvario treću pobedu u nizu, a najbolju partiju prikazao je Lilard koji je postigao 32 poena. Najefikasniji kod Niksa bio je Kristaps
Porzingis sa 22 poena i 7 skokova.

Hjuston je lako izašao na kraj sa Bruklinom, već posle prve četvrtine imao je 17 poena prednosti, a Džejms Harden je 20 od svojih 37 poena ubacio u prvih 10 minuta.
Harden je bio blizu tripl-dabl učinka, dodao je 10 skokova i 8 asistencija, a pratio ga je Klint Kapela sa 20 poena. Kod Bruklina Vajthed je postigao 24 poena.

U teksaškom okršaju LaMarkus Oldridž je sa najboljim učinkom u sezoni vodio San Antonio do nove pobede. Oldridž je postigao 33 poena uz 10 skokova, Gasol je dodao 25, a na parket se konačno vratio Toni Parker i za 14 minuta postigao 6 poena. Kod Dalasa Smit i Metjuz su postigli po 19 poena.

LA Klipersi su u gradskom derbiju bili bolji od Lejkersa za treći uzastopni trijumf. Bila je to jedanaesta uzastopna pobeda Klipersa protiv gradskog rivala pred svojim navijačima, a nerešiva enigma za Lejkerse bio je Vilijams koji je ubacio 42 poena. Grifin je postigao 26, uz 11 skokova i 6 asistencija, dok je Rivers imao učinak od 19 poena, 8 skokova i 6 asistencija. U poraženom timu Koldvel-Poup je postigao 29, a Klarkson i Ingram po 17 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading